Μοσκοβισί: Ο Βαρουφάκης στοίχισε ακριβά στην Ελλάδα

Μοσκοβισί: Ο Βαρουφάκης στοίχισε ακριβά στην Ελλάδα
France's Finance Minister Pierre Moscovici walks out the Elysee Palace after the weekly cabinet meeting in Paris, Wednesday, June 13, 2012. (AP Photo/Francois Mori) - AP

Στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, έστειλε μήνυμα ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων, κατηγορώντας τον πως "ξαναγράφει την ιστορία"

Ο Γάλλος επίτροπος οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί σχολίασε δηκτικά τα όσα δημοσιεύει στο τελευταίο του βιβλίο ο Γιάνης Βαρουφάκης για την περίοδο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς το 2015. Όπως λέει χαρακτηριστικά, ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν έχει κανένα μάθημα να μας δώσει, καθώς ξαναγράφει την ιστορία. Η υπευθυνότητά του είναι ‘θεαματική’: Στοίχισε ακριβά στην Ελλάδα” σχολίασε.


Το νέο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη με τίτλο “Ανίκητοι Ηττημένοι”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στον τρόπο που η σύζυγος του, Δανάη Στράτου βιντεοσκοπούσε τις τηλεφωνικές του συνδιαλέξεις κατά τη χρονική περίοδο που ο ίδιος ήταν υπουργός, δηλαδή το πρώτο εξάμηνο του 2015. Στο εισαγωγικό κεφάλαιο “Περί πηγών και αναφορών” αναφέρεται ενδεικτικά:

“Σ’ ένα βιβλίο όπου τόσο πολλά εξαρτώνται από το “τι είπε ποιος σε ποιον και πότε” κατέβαλα κάθε προσπάθεια να διασφαλίσω την ακρίβεια των αναφορών στα λεγόμενα των πρωταγωνιστών. Για τον σκοπό αυτό κατέφυγα σε διαλόγους ηχογραφημένους με το κινητό μου (από τα Eurogroup και κάποιες επίσημες συναντήσεις εκτός Ελλάδας με τους δανειστές), σε τηλεφωνικούς διαλόγους μου τους οποίους βιντεοσκοπούσε η Δανάη Στράτου τις μεταμεσονύκτιες ώρες στο σπίτι μας και σε χειρόγραφες σημειώσεις που κρατούσα τον καιρό εκείνο μετά από συνομιλίες, συσκέψεις κτλ”.

Οι ηχογραφημένοι διάλογοι από τα Eurogroup και λοιπές συναντήσεις, είναι βέβαια κάτι που ο πρώην υπουργός έχει αναφέρει πολλάκις σε συνεντεύξεις του. “Οι φημισμένες μου ηχογραφήσεις αφορούν μόνον επίσημες συνομιλίες με εκπροσώπους των δανειστών εκτός Ελλάδας – ποτέ συνομιλίες με συντρόφους, συναδέλφους ή άλλους Έλληνες συνδιαμορφωτές των γεγονότων”, διευκρινίζει ο πρώην υπ.Οικ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα