Μοσκοβισί στη Βουλή: Χρειαζόμαστε το ΔΝΤ μέχρι το τέλος του μνημονίου

Συνάντησ του υπουργού Οικονομικών Ευκελίδη Τσακαλώτου με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί την πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συνάντησ του υπουργού Οικονομικών Ευκελίδη Τσακαλώτου με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί την πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

"Οταν Παρίσι,  Βερολίνο και Βρυξέλλες συμφωνούν όλα είναι δυνατά" δήλωσε ο  Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει τέταρτο μνημόνιο για την Ελλάδα, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας σε κοινοβουλευτικές Επιτροπές της Βουλής, ο οποίος διαμήνυσε πως "Το ΔΝΤ πρέπει να μείνει μέχρι το τέλος του μνημονίου στην Ελλάδα, το χρειαζόμαστε".

Στο ίδιο πλαίσιο ανέφερε ότι "Πρέπει να δημιουργήσουμε μια επιτήρηση για την Ελλάδα όπως στην Πορτογαλία και την Κύπρο" και έστειλε μήνυμα " εμπιστοσύνης και ελπίδας , ώστε οριστικά να γυρίσουμε σελίδα".

Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλωστε: "Οταν Παρίσι, Βερολίνο και Βρυξέλλες συμφωνούν όλα είναι δυνατά".

Ο σχεδιασμός για το μέλλον της Ευρώπης και η εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης είναι το αντικείμενο της συζήτησης με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, στη Βουλή.

Ο κ. Μοσκοβισί μίλησε ενώπιον της ειδικής διαρκούς επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, της διαρκούς επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της διαρκούς επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, στην αίθουσα Γερουσίας.

Στις κοινοβουλευτικές επιτροπές θα γίνει ενημέρωση και από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για της ευρωπαϊκές υποθέσεις, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Στη συνεδρίαση συμμετέχουν επίσης οι Έλληνες ευρωβουλευτές και ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Γεώργιος Μαρκοπουλιώτης.

ADVERTISING

SHARE: