Μουζάλας: Η κυβέρνηση δεν θα γκρεμίσει το φράχτη στον Έβρο

Μουζάλας: Η κυβέρνηση δεν θα γκρεμίσει το φράχτη στον Έβρο

Ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής απέκλεισε το ενδεχόμενο να γκρεμιστεί για την ώρα ο φράχτης στα σύνορα με την Τουρκία, τονίζοντας όμως πως οι εναλλακτικές της κυβέρνησης στο προσφυγικό περιλαμβάνουν και τον Έβρο

Μετά τη συζήτηση που έχει ανοίξει τα τελευταία εικοσιτετράωρα για μια μετακίνηση των προσφύγων από ξηράς, ώστε να αποφύγουμε τα καθημερινά τραγικά δυστυχήματα στο Αιγαίο, ανοίγωντας τον περιβόητο φράχτη στον Έβρο, ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, απέκλεισε για την ώρα το ενδεχόμενο αυτός να γκρεμιστεί.

«Υπάρχουν τεχνικά ζητήματα που σε αυτή τη φάση δεν καθιστούν πρόσφορη την ιδέα να ανοίξει ο Έβρος» εξηγεί στο Βήμα της Κυριακής ο κ. Μουζάλας, όπως όμως σημειώνει η κυβέρνηση εξετάζει συνεχώς εναλλακτικές λύσεις στις οποίες περιλαμβάνεται και ο Έβρος.

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν διστάζει να εκφράσει το φόβο του για τον κίνδυνο εγκλωβισμού των προσφύγων στην Ελλάδα. «Ο εγκλωβισμός είναι ένα τεράστιο πρόβλημα» τονίζει.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Πέμπτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, πρόκειται να μεταβεί μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Μυτιλήνη, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τις τιτάνιες προσπάθειες για τη διάσωση των προσφύγων και τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Ένταση σημειώθηκε εξάλλου το Σάββατο τ ο απόγευμα στις Καστανιές του Έβρου όταν 500 περίπου νεαροί που συμμετέχουν στην κινητοποίηση του Συντονιστικού Ενάντια στον Φράχτη του Έβρου στην προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα και να πλησιάσουν στον φράχτη απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.

Πηγή: Το Βήμα της Κυριακής

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα