Μουζαλιάδας συνέχεια: Καυγάς ΝΔ- ΑΝΕΛ, στήριξη από ΣΥΡΙΖΑ

Μουζαλιάδας συνέχεια: Καυγάς ΝΔ- ΑΝΕΛ, στήριξη από ΣΥΡΙΖΑ
EU leaders summit on migrants crisis on March 17, 2016 at the European Council, in Brussels. / , 17 , 2016, , Aris Oikonomou / SOOC

Η Συγγρού κατηγορεί τον Καμμένο ότι υπέκυψε στη γοητεία της καρέκλας αφού δεν παραιτείται, ο Κουίκ καταγγέλλει Σαμαρά- Βενιζέλο και η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ εκδίδει ανακοίνωση υπέρ Μουζάλα

Με τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες σε πλήρη εξέλιξη και ενώ μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων οι τόνοι της ενδοκυβερνητικής αντιπαράθεσης με αφορμή την αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα στην ΠΓΔΜ ως Μακεδονία έχουν πέσει, οι αψιμαχίες συνεχίζονται.

Η Νέα Δημοκρατία δεν επανάφερε σήμερα το αίτημα παραίτησης του κ.Μουζάλα, ο οποιος βρίσκεται στις Βρυξέλλες, αλλά το πρωί εξέδωσε μία ανακοίνωση εστιάζοντας στην ανάδειξη της αστάθειας του κυβερνητικού συνασπισμού (στη λογική πλέον που είχε ήδη εκφράσει η τομεάρχης Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη ερωτηθείσα για την υπόθεση στη συνέντευξη της στο News247).

“Οι συγκρούσεις στο εσωτερικό της Κυβέρνησης, αναδεικνύουν με τον πιο έντονο τρόπο τη σκληρή αλήθεια: Αυτή η Κυβέρνηση είναι ανίκανη, αναποτελεσματική και μοναδικό συγκολλητικό υλικό είναι η νομή της εξουσίας σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού λαού”, ανέφερε ειδικότερα η ΝΔ, η οποία επανήλθε με νεότερη ανακοίνωση αφοτου ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι στηρίζει την κυβέρνηση αν και επιμένει στο θέμα Μουζάλα, σχολιάζοντας:

“Οι δηλώσεις του Προέδρου των ΑΝΕΛ επιβεβαιώνουν ότι, τις τελευταίες ώρες, παίζεται  ένα μικροπολιτικό θέατρο σκιών από τους συγκυβερνώντες κ. Τσίπρα και Καμμένο. Είναι φανερό, ότι τελικά η γοητεία της καρέκλας είναι πιο ισχυρή από τις όποιες προβαλλόμενες εθνικές ευαισθησίες”.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρεται να έκανε εξ αρχής σαφές στον κυβερνητικό εταίρο ότι δεν επρόκειτο να αποπέμψει τον κ.Μουζάλα, καθώς σε τέτοια περίπτωση και ο ίδιος θα δεχόταν πίεση από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ενδεικτικό και ενδιαφέρον ότι η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ νωρίτερα σήμερα εξέδωσε ανακοίνωση στηρίζοντας τον κ.Μουζάλα:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη του στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, υπεύθυνο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα. Με το έργο του στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, και μάλιστα μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, λόγω της κατακόρυφης αύξησης της ροής προσφύγων και μεταναστών, αλλά και της απαράδεκτης στάσης των χωρών του Βίσεγκραντ που επέλεξαν την πολιτική των κλειστών συνόρων, ο Γ. Μουζάλας αποδεικνύει πως ακόμα και στις πιο δύσκολες περιστάσεις, υπάρχουν περιθώρια άσκησης πολιτικής με γνώμονα τις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.”

Άλλωστε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ φαίνεται πως ξανα έρχονται κοντά, καθώς τα δύο κόμματα πραγματοποιούν κοινή συνεδρίαση των προεδρείων των ΚΟ με αφορμή την επερχόμενης προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση την Τρίτη για τη δικαιοσύνη και τη διαπλοκή.

“Είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν” τόνισε χαρακτηριστικά στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, καθώς το κυβερνών κόμμα δεν επιθυμεί να παραιτήσει τον κ.Μουζάλα αλλά φαίνεται πως κατέβαλλε κάθε προσπάθεια να κρατήσει τον κυβερνητικό του εταίρο (όπως δείχνουν το ραντεβού Τσίπρα- Καμμένου και η τηλεφωνική τους επικοινωνία χθες, καθώς και η επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στην οικία του προέδρου των ΑΝΕΛ παρουσία του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Τερενς Κουικ).

Ο κ.Κουικ μάλιστα σήμερα με δήλωση του κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι “έχουν ξεπεράσει ακόμη και το όριο του θράσους των χιλίων πιθήκων” πλαστογραφώντας όπως υποστήριξε την καθαρότητα των δηλώσεων του κ.Καμμένου στο θέμα των Σκοπίων και ξεχνώντας τη δική τους απαράδεκτη και αντεθνική συμπεριφορά.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ υπενθύμισε σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Φώφη Γεννηματά ότι “ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως Υπουργός Εξωτερικών σε κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, είχε αναγγείλει, αιφνιδιάζοντας τους πάντες, κατ’ αρχήν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και μετά σε συζήτηση που προκάλεσε ο Πάνος Καμμένος στην Ολομέλεια της Βουλής, ότι η κυβέρνηση Σαμαρά εξουσιοδότησε τον Μάθιου Νίμιτς να διαπραγματευτεί με τα Σκόπια τη διπλή ονομασία τους με γεωγραφικό προσδιορισμό, δηλαδή να χαρίσουμε στους Σκοπιανούς το όνομα της Μακεδονίας.”

Σχολίασε μάλιστα: “Και από το ΠΑΣΟΚ ίσως να μην περιμέναμε κάτι το διαφορετικό. (Για το ΠΟΤΑΜΙ ούτε καν το συζητάμε). Αλλά η ΝΔ τόσο γρήγορα ξέχασε τη δήλωση με λυγμούς του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ιδρυτή της παράταξης, στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης το 1992; Ξέχασε το «βέτο» του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι;”, καταλήγοντας ότι η σημερινή ΝΔ έχει καταντήσει ένα μόρφωμα που απέχει των αρχών και των θέσεων που άφησε παρακαταθήκη ο ιδρυτής της.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα