Μπακογιάννη: Εκλογές μετά την τουριστική περίοδο και ευρύτερη συναίνεση

Μπακογιάννη: Εκλογές μετά την τουριστική περίοδο και ευρύτερη συναίνεση
Συζήτηση στην Βουλή για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013. Στο στιγμιότυπο η βουλευτλής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Τι δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη για την προοπτική εκλογών και τη συναίνεση για εκλογή προέδρου

Με δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό “BHMA FM”, η Ντόρα Μπακογιάννη εκτίμησε πως σε ένα συναινετικό πλαίσιο θα μπορούσε να οριστεί ημερομηνία εκλογών μετά την τουριστική περίοδο.

“Θα πρέπει να γίνουν προσπάθειες να βρεθεί ένα πλαίσιο που θα επιτρέψει την εκλογή του Σταύρου Δήμα”, είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως η αστάθεια για την οικονομία είναι το χειρότερο σενάριο που μπορεί να υπάρξει.

Όπως είπε η βουλευτής της ΝΔ: “Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Δεν είναι για αστεία και για κομματικές λογικές”. “Οι πολιτικές πρωτοβουλίες θα πρέπει να προέλθουν από τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο”, πρόσθεσε.

“Έχουμε ανοιχτή μία διαπραγμάτευση και έχουμε και μία δεύτερη για την γραμμή στήριξης, ώστε να συνεχίσει η αναπτυξιακή προσπάθεια. Αυτή η Βουλή διαθέτει μια μεγάλη ευρωπαϊκή πλειοψηφία”, συμπλήρωσε.

“Υπάρχει περιθώριο συναίνεσης για να αποφύγουμε τις εκλογές” δηλώνει ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρ. Παπαμιμίκος. “Δεν πρόκειται να μπούμε σε συζήτηση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού” προσθέτει

“Υπάρχει περιθώριο συναίνεσης για να αποφύγουμε τις εκλογές” δήλωσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, σε συνέντευξή του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, διαμηνύοντας ότι η προεδρική εκλογή έχει τρία βήματα και το πρώτο έγινε χθες.

“Πραγματικά πιστεύω ότι υπάρχουν τα περιθώρια συναίνεσης, με τις απαραίτητες κινήσεις από όλες τις πλευρές. Πρέπει να προέχει ο ρεαλισμός. Θέλω να πιστεύω ότι μέσα σε ένα πλαίσιο σύνεσης μπορεί να υπάρχει -και υπάρχει- ένα πεδίο συναίνεσης από όλες τις πλευρές. Βεβαίως, πάνω σε μία καθαρά πολιτική βάση, πάνω σε μία πολιτική πλατφόρμα” σημείωσε.

Επίσης, ο κ. Παπαμιμίκος ανέφερε πως θεωρεί ότι στο προσεχές διάστημα επιβάλλεται να βρεθεί και ένα συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο, ώστε ο Σταύρος Δήμας να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Υπάρχουν αυτά τα περιθώρια, αλλά θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν θα μπούμε εμείς σε λογικές περαιτέρω αναστάτωσης της χώρας» τόνισε.

Παράλληλα, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ απέρριψε κάθε σενάριο για κυβέρνηση ειδικού σκοπού υπογραμμίζοντας:

“Δεν πρόκειται να μπούμε σε συζήτηση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού και άλλα τέτοια που ακούγονται. Υπάρχουν διάφορα θέματα τα οποία βάζουν οι βουλευτές. Όταν υπάρξει κάτι συγκεκριμένο και συγκροτημένο μπορούμε να το συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε σε μία συγκεκριμένη πολιτική πλατφόρμα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα