Μπακογιάννη: Ναι σε προανακριτική για Novartis, αλλά να συζητήσει την ουσία του προβλήματος

Η Ντόρα Μπακογιάννη
Η Ντόρα Μπακογιάννη ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Η βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά και αντιδράσεις. Ως προς το Σκοπιανό δήλωσε ότι η λύση δε θα βρεθεί με μυστική διπλωματία

Για τη Novartis και τις εξελίξεις στο Σκοπιανό ρωτήθηκε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη προσερχόμενη στην εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών με θέμα «Με αφορμή το όνομα. Συγκυρία και στρατηγική στα Βαλκάνια».

Ειδικότερα όσον αφορά στην προανακριτική για την Novartis η κ.Μπακογιάννη δήλωσε:

"Η ΝΔ έχει από την αρχή τοποθετηθεί: όλα στο φως. Βεβαίως θέλουμε να γίνει προανακριτική, η οποία όμως θα συζητήσει την ουσία του προβλήματος. Ο τρόπος με τον οποίο το χειρίστηκε η κυβέρνηση δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά, τεράστιες αντιδράσεις και κινδυνεύει για άλλη μια φορά να αφήσει την ουσία του προβλήματος απέξω".

Σε ερώτηση για το Σκοπιανό η πρώην υπουργός Εξωτερικών απάντησε:

"Είναι σαφές ότι η Ελλάδα επιθυμεί να βρεθεί λύση στο θέμα των Σκοπίων. Η λύση όμως δεν μπορεί να βρεθεί ούτε με μυστική διπλωματία, ούτε με προσπάθεια διχασμού του ελληνικού λαού, ούτε με λογικές οι οποίες δεν ανήκουν στη σύγχρονη διπλωματία. Έχουμε θέσει τις αρχές πάνω στις οποίες πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει λύση του Σκοπιανού προβλήματος. Καλά θα κάνει η κυβέρνηση- έστω και σήμερα άκουσα τον πρωθυπουργό να μιλάει περί του Συντάγματος της γειτονικής χώρας- έστω και την ύστατη ώρα να αντιληφθεί ότι αυτό είναι ένα θέμα το οποίο χρειάζεται σοβαρή αντιμετώπιση και όχι πυροτεχνήματα".

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

ADVERTISING

SHARE: