Μπακογιάννη: ‘Παραλήρημα Καμμένου για Σκοπιανό, υποχωρεί από το Βουκουρέστι’

Μπακογιάννη: ‘Παραλήρημα Καμμένου για Σκοπιανό, υποχωρεί από το Βουκουρέστι’

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τον κυβερνητικό εταίρο ότι “για να βρει κανένα ψηφαλάκι” πάει πίσω από την κοινή εθνική γραμμή του Βουκουρεστίου και τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν ο ΥΠΕΘΑ να εκφράζει άλλη θέση από τον ΥΠΕΞ. Επίθεση στην κυβέρνηση για Δικαιοσύνη- Θάνου

Για υποχώρηση από την πολιτική του Βουκουρεστίου ουσιαστικά εγκάλεσε τον Πάνο Καμμένο η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας το πρωί στο Ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή «Φυλή των φίλων» με τον Κώστα Αρβανίτη.

Σχολιάζοντας τα όσα διημείφθησαν χτες στη βουλή με αφορμή τις αναφορές του υπουργού Άμυνας για την ονομασία της ΠΓΔΜ, η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «ο κ. Καμμένος χθες σε μία παραληρηματική ομιλία μπέρδεψε διάφορα πράγματα, άρχισε να μιλά για θέση που δεν θα περιέχει το όνομα Μακεδονία, γύρισε πίσω σε θέση παλιότερη θέση πολιτικών αρχηγών που έχει αλλάξει και την οποία όμως είχε ο ίδιος προσωπικά ψηφίσει δύο φορές ως βουλευτής της ΝΔ». Η κα Μπακογιάννη  έκανε λόγο για «μείζον θέμα» διότι «δύο κυβερνητικοί εταίροι εμφανίζονται με διαφορετικές θέσεις για ένα εθνικό θέμα. Αυτό είναι απόλυτη επιβεβαίωση ότι η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είναι για την πρόσκαιρη διαχείριση εξουσίας, δεν έχει να κάνει με ουσιαστική προγραμματική σύγκλιση».

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε «αδιανόητο να λέει άλλα ο Καμμένος άλλα ο Κοτζιάς» για το σκοπιανό σημειώνοντας ότι «το θέμα τώρα σοβαρεύει» και επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό ότι «ο κ. Τσίπρας παρακολουθούσε μουγγός το παραλήρημα Καμμένου» υποστηρίζοντας παράλληλα ότι ο υπουργός άμυνας «σε μια προσπάθεια να κρατήσει το όποιο μικρό του ακροατήριο και να βρει κάνα ψηφαλάκι θέτει θέματα που αδυνατίζουν την εθνική θέση».

Σημείωσε δε, ότι «η μεγάλη μας δύναμη στο Βουκουρέστι ήταν ότι η Ελλάδα πήγε με ενιαία εθνική γραμμή». Η μεγάλη επιτυχία του Βουκουρεστίου είπε η κα Μπακογιάννη είναι ότι συμφώνησαν σε αυτή την εθνική θέση όλοι νατοϊκοί εταίροι λέγοντας χαρακτηριστικά ότι την απόφαση την «έγραψα εγώ με τα χεράκια μου και προέβλεπε» πρώτα λύση στο όνομα της ΠΓΔΜ (σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις) και μετά ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Για το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις η πρώην υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε ότι η Τουρκία είναι εξαιρετικά αδύναμη και με όλα τα μέτωπα ανοιχτά σε αντίθεση με την πρόθεση του δόγματος Νταβούτογλου για μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες, λέγοντας ότι παρά τους υψηλούς τόνους της σημερινής ηγεσίας της Τουρκίας η γειτονική χώρα δεν θα προχωρήσει σε περαιτέρω κινήσεις αναφορικά με τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της Κύπρου «διότι η δικής της κατάσταση δεν της επιτρέπει να αθροίσει συντονισμένα και με βάση διεθνές δίκαιο δυνάμεις απέναντι της».

Ας εκλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ τη Θάνου βουλευτή πρώτα και ας την κάνει μετά και Πάπα της Ρώμης

Η κα Μπακογιάννη εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιθέσεις στελεχών του στη δικαιοσύνη ενώ χαρακτήρισε μείζον πολιτικό θέμα την τοποθέτηση της κα Θάνου ως προϊσταμένης του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού. «Η δημοκρατία είναι σαν ένα λουλούδι, θέλει νερό για να ανθίσει και χρειάζεται συνεχή προσπάθεια για να διατηρηθεί βασική αρχή της διάκρισης  των εξουσιών» τόνισε και συμπλήρωσε λέγοντας ότι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου «παραιτήθηκε από εισαγγελέας και κατέβηκε ως βουλευτής. Με άλλη θεσμική ιδιότητα, αν πχ ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την κα Θάνου επικεφαλής του Επικρατείας και δια της ψήφου του ελληνικού λαού εκλεγεί ας την κάνει και Πάπα της Ρώμης».

  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα