Μπακογιάννης: Εξωφρενικές οι αυξήσεις στους λογαριασμούς ενέργειας των νοικοκυριών

Μπακογιάννης: Εξωφρενικές οι αυξήσεις στους λογαριασμούς ενέργειας των νοικοκυριών
Μπακογιάννης Eurokinissi

Εξωφρενικές χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων τις αυξήσεις στην ενέργεια. Τόνισε ότι απαιτείται σοβαρή συζήτηση και όχι πυροτεχνήματα.

«Εξωφρενικές» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης «τις αυξήσεις στην ενέργεια που βιώνουν τα νοικοκυριά», μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τονίζοντας παράλληλα ότι «απαιτείται σοβαρή συζήτηση και όχι πυροτεχνήματα».

Αναφερόμενος στην πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Νάσου Ηλιόπουλου, για μείωση των δημοτικών τελών ως αντίβαρο σ’ αυτές τις αυξήσεις, επισήμανε ότι δεν συνάδει με την εκτίμηση ότι αποτελούν «τεράστια βόμβα στα θεμέλια των οικονομικών των δήμων». Επίσης έθεσε το θέμα της χρηματοδότησης των δήμων, λέγοντας, απευθυνόμενος στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης: «Αντέχετε να το συζητήσουμε πάνω από κόμματα και παρατάξεις;», επισημαίνοντας ότι εκείνος το θέτει διαχρονικά σ’ όλες τις κυβερνήσεις.

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις που έχει στη στέγαση η βραχυχρόνια μίσθωση, λέγοντας ότι την ευθύνη χάραξης της πολιτικής πρέπει να την έχουν οι δήμοι και όχι η κυβέρνηση. Για το πρόβλημα που έχει ενσκήψει με την πρόταση για μετατροπή του 26ου Γυμνασίου σε Πειραματικό, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι διαφωνεί και κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία επισημαίνοντας ότι ο δήμος έχει «βάλει πλάτη» σε σημαντικά θέματα της εκπαίδευσης, όπως στην προσχολική εκπαίδευση. “Είμαστε έτοιμοι να βάλουμε πλάτη με απόλυτο σεβασμό όμως στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με παράδειγμα το Καλλιτεχνικό», είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα