Μπαλτάκος για ΝΔ: Πιο Κέντρο, δεν γίνεται. Πεθαίνεις!

Μπαλτάκος για ΝΔ: Πιο Κέντρο, δεν γίνεται. Πεθαίνεις!
Ο τέως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων για να καταθέσει ως μάρτυρας, την Δευτέρα 7 Απριλίου 2014. Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάντα διερευνά εάν έχει τελεστεί από μέρους του Ηλία Κασιδιάρη το κακούργημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Ευρωκίνηση

Ο Τάκης Μπαλτάκος εκτίμησε πως η ΝΔ δεν έχασε τον κεντρώο χώρο και αντίθετα θα πρέπει να ξαναγίνει κεντροδεξιό και όχι μόνο κεντρώο κόμμα, ενώ σύστησε στη Συγγρού να συνομιλήσει με τα κόμματα στα δεξιά της

Στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM μίλησε ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά Τάκης Μπαλτάκος, αναιρώντας τις γνωστές αιτιάσεις πολλών στελεχών της Συγγρού, ό, τι δηλαδή η ΝΔ έχασε σε αυτές τις εκλογές επειδή απομακρύνθηκε από το κέντρο. “Αυτές είναι πολιτικές αναλύσεις με τις οποίες ούτε γι’ αστείο δεν συμφωνώ. Αν η Ν.Δ. θέλει να στραφεί στο Κέντρο, δεν μπορεί. Πιο Κέντρο, δεν γίνεται. Πεθαίνεις! Αν η Ν.Δ. θέλει να στραφεί προς το Κέντρο – στο οποίο ήδη βρίσκεται – θα καταδικαστεί μονίμως, όχι πρόσκαιρα. Θα παίζει στη Β’ πολιτική Εθνική” σημείωσε και συμπλήρωσε: “Αυτοί που λένε ότι είναι «κεντρώοι», δεν έχουν καμία ιδεολογική υπόφυση. Αν η Ν.Δ. ήταν κεντροδεξιό κόμμα, όπως την οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δεν θα είχε τότε δεξιά της ένα 12%. Όπως δεν είχε ποτέ του ο Καραμανλής. Υπήρξε ποτέ δυνατότητα να έχει ο Καραμανλής δεξιά του 12%; Και γιατί να στραφεί στο Κέντρο; Να την κάνουμε τι; Να γίνει το 12%, 15%; Αυτό έλεγα από την πρώτη στιγμή και θα συνεχίσω να το λέω, μέχρι να γίνει αντιληπτό από τη Ν.Δ. ότι πρέπει να ξαναγίνει κεντροδεξιό και όχι μόνο κεντρώο κόμμα.”

Ο κ. Μπαλτάκος αναφέρθηκε σε εκδικητική ψήφο: “Πήγαν ψηφοφόροι στον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή ήταν εκδικητικοί. Όχι γιατί υπάρχει κάποια ιδεολογία, διότι το Κέντρο είναι κατάσταση και όχι ιδεολογία”.

Ο Τάκης Μπαλτάκος αναφερόμενος στις «Ρίζες», τον πολιτικό σχηματισμό του οποίου φέρεται ως ιθύνων νους τόνισε:  “Δεν εξήγγειλα τίποτα. Απλώς είπα ότι αν προχωρήσει αυτό το κόμμα, θα έχει αυτή την ονομασία. Δεν προχώρησα, όμως” και συνέχισε αφήνοντας υπονοούμενα για συνεργασία ακόμη και με την άκρα δεξιά: “Δεν μπορεί η Ν.Δ. να έχει δεξιά της κόμματα, με τα οποία δεν μπορεί να μιλήσει και να συνεργαστεί και δεν υπάρχει κανένας διάλογος” και συνέχισε: “Εκείνο που έλεγα και συνεχίζω να λέω είναι ότι η Ν.Δ. οπισθοχωρεί σε ένα κεντρώο κόμμα, ενώ η Ελλάδα είναι απαραίτητο να έχει ένα δεξιό κόμμα. Κανονικό δεξιό κόμμα, όπως οι Ιταλοί έχουν τους Χριστιανοδημοκράτες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα