Μπαλτάκος: Να φτιάξουμε ένα ΣΥΡΙΖΑ της δεξιάς

Μπαλτάκος: Να φτιάξουμε ένα ΣΥΡΙΖΑ της δεξιάς
O Τάκης Μπαλτακος Eurokinissi

Να ενωθούν όλα τα μικρά κόμματα που βρίσκονται δεξιά από τη ΝΔ, πρότεινε ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά. Εγκωμίασε Σαμαρά και Γεωργιάδη για τη στάση της ΝΔ στο Σκοπιανό και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αν η θέση της ΝΔ ταυτίζεται με τη ΧΑ

Υπέρ της συνένωσης όλων των μικρών κομμάτων εκ δεξιών της Νέας Δημοκρατίας σε ένα “ΣΥΡΙΖΑ της δεξιάς”, ώστε να διασφαλίσουν την είσοδο τους στη Βουλή στις επόμενες εκλογές, τάχθηκε ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Η Επόμενη Μέρα” με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο.

 Εγκωμίασε Σαμαρά και Γεωργιάδη για τη στάση της ΝΔ στο Σκοπιανό και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αν η θέση της ΝΔ ταυτίζεται με τη ΧΑ.

Στην ερώτηση για τη δημιουργία νέου κόμματος, ο Τάκης Μπαλτάκος ανέφερε ότι “ Εγώ πάντα έλεγα ότι πρέπει να γίνει ένα κόμμα το οποίο θα ενώσει όλα τα μικρά δεξιά κόμματα, όλα αυτά που βρίσκονται δεξιά απο τη ΝΔ. Ποτέ δεν είπα ότι θέλω να κάνω εγώ κόμμα, ούτε ότι θέλω να είμαι αρχηγός σε κανένα κόμμα. Αυτό είπα και τώρα, ότι οπωσδήποτε θα πρέπει να υπάρξει ένα κόμμα το οποίο να ενώσει τα υπόλοιπα κόμματα. Και νομίζω οτι αυτή η στιγμή είναι κατάλληλη…. Προεργασίες βεβαίως έχουν γίνει και έχουν γίνει όχι μόνο πρόσφατα μετά τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, έχουν γίνει και τις προηγούμενες ημέρες και εβδομάδες. Μετά από τη συμφωνία οπωσδήποτε οι συζητήσεις εντάθηκαν. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι αυτό…. ”

Εξήγησε ειδικότερα ότι: “Αυτό το οποίο λέω εγώ είναι ότι όλα αυτά τα κόμματα, το καθένα από αυτά είναι πολύ δύσκολο να μπει στη βουλή, ειδικά όταν πολωθεί το κλίμα και η ΝΔ ρίξει το αναμενόμενο σύνθημα, να φύγει ο Τσίπρας κάτι που είναι πολύ λογικό να το κάνει. Δεν μπορούν μόνοι τους να μπουν. Αυτό το οποίο λέω εγώ είναι ότι πρέπει να γίνουμε νέο κόμμα, όχι ένα μικρό κόμμα δεξιό αλλά ένα κόμμα το οποίο θα ενώσει ως ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς ας μου επιτραπεί η έκφραση όλα τα υφιστάμενα κόμματα ούτως ώστε όλα μαζί με εκλογική συμπαράταξη τυπου Δημαρ-Πασοκ με εκλογική συμπαράταξη να μπουν όλα στη Βουλη…. Όλα αυτά θα οργανωθούν από το φθινόπωρο και μετά. Δεν έχει καμία λογική ότι γίνει να γίνει Ιούλιο και Αύγουστο. Δεν έχει καμία λογική, πολιτική, εκλογική, όπως θέλετε πείτε το.”

Παράλληλα διέψευσε ότι υπάρχει ήδη το όνομα “Νέα Έλλάδα” για το νέο κόμμα ενώ δεν παρέλειψε να συνταχθεί με τη διάψευση της ΝΔ αναφορικά με το δημοσίευμα της Faz. Ταυτόχρονα είπε ότι ότι Αντώνης Σαμαράς και Άδωνις Γεωργιάδης αξίζουν μετάλλιο και συγχαρητήρια, για τη στάση που κρατάει σήμερα η ΝΔ στο μακεδονικό ζήτημα.

Πρόσθεσε επίσης ότι “Μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί σήμερα τη ΝΔ ότι το Μακεδονικό ταυτίζεται με την Χρυση Αυγή. Και τι έγινε; Αν η Χρυσή Αυγή έχει μια θέση για τη ΝΔ η οποία είναι θετική και σύμφωνη με τις απόψεις που έχει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, τι πρέπει να κάνει η ΝΔ ή εμείς να μην ταυτιστούμε με τη Χρυσή Αυγή και να πάμε με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τους βουλευτές που χορεύουν για την Μακεδονία του Αιγαίου;”

Ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος προέβλεψε συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση και νίκη της ΝΔ με μεγάλη άνεση ενώ οι ΑΝΕΛ θα εξαιρεθούν παντελώς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα