Μπαλτάκος: “Στόχος ήταν πάντοτε οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής”

Μπαλτάκος: “Στόχος ήταν πάντοτε οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής”
ΑΘΗΝΑ-ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ-Ο Θεόφιλος Λεονταρίδης και ο Νικόλαος Ταγαράς ορκίστηκαν σήμερα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ως νέοι αναπληρωτές υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αντίστοιχα// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Πολλοί κυβερνητικοί μιλούσαν με στελέχη της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με τον Τ. Μπαλτάκο. Τι δήλωσε σε κυριακάτικη εφημερίδα για τη ΝΔ και τα όσα είπε ο Ν. Μιχαλολιάκος για τη γνωριμία τους το 1973

Στην άποψή του, ότι δεν ήταν ο μόνος που μιλούσε με τη Χρυσή Αυγή, εμμένει ο πρώην γγ της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος.

Σε συνέντευξή του στη Real News, αναφέρει ότι “στόχος ήταν πάντοτε οι ψηφοφόροι της”, ωστόσο αρνείται να πει ποιοι ήταν αυτοί που μιλούσαν με στελέχη της οργάνωσης.

“Πολλοί μιλάγανε με πολλούς. Μην περιμένετε να σας πω ονόματα. Υποθέτω  ότι κατά το πλείστον οι συνομιλίες αυτές γίνονταν πριν από τις διώξεις. Στόχος ήταν πάντοτε οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής.

Υποστηρίζει ότι έκανε ό,τι έκανε για το καλό της παράταξης και σημειώνει ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να προσελκύσει τους παραταξιακούς ψηφοφόρους, που έφυγαν από το κόμμα.

Μάλιστα, χαρακτηρίζει “κεντρώους”, αυτούς που είναι “δεξιοί και ντρέπονται να το πουν”.

Ο κ. Μπαλτάκος επαναλαμβάνει ότι είναι αντικομμουνιστής, ενώ χαρακτηρίζει τον Στουρνάρα “επιτυχημένο τεχνοκράτη, μακριά όμως από την αγωνία αυτών που υπέφεραν”.

Ερωτηθείς για τα όσα είπε ο Ν. Μιχαλολιάκος στη Βουλή, ότι δηλαδή τον γνώριζε από το 1973 στο γραφείο της ΕΟΚΑ Β’, ο κ. Μπαλτάκος απάντησε ως εξής:

“Πριν από 40 χρόνια, όταν ήμουν πρωτοετής φοιτητής Νομικής και μετά την κατάληψη της βόρειας Κύπρου από τους Τούρκους, συγκροτήθηκε μια μεγάλη ομάδα φοιτητών υπό γνωστό δικηγόρο, στην οποία ήταν και ο κ. Μιχαλολιάκος. Δυο από αυτούς τους φοιτητές είναι σήμερα πρέσβεις. Σκοπό είχε να συγκεντρώνει τρόφιμα και ρούχα για τους πρόσφυγες Κύπριους 0τους εκτοπισμένους λόγω της τουρκικής εισβολής. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας είχα φιλοξενήσει στο σπίτι μου, για έναν χρόνο και έναν 10χρονο πρόσφυγα, του οποίου η μητέρα ήταν αγνοούμενη. Η ΕΟΚΑ Β’ τότε είχε διαλυθεί. Επιπλέον ήταν μόνο στην Κύπρο, όχι στην Αθήνα και φυσικά δεν είχε γραφεία”.

Αναφερόμενος τέλος στον επικείμενο ανασχηματισμό, ο κ. Μπαλτάκος δηλώνει ότι θα σηματοδοτήσει την “έναρξη της αντιμνημονιακής στροφής” και εκτιμά ότι ήρθε η ώρα να “κουνήσουμε μαντήλι στην τρόικα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα