Μπαράζ επαφών από Δένδια – Συνομιλίες με Μπορέλ και Γάλλο ΥΠΕΞ

Μπαράζ επαφών από Δένδια – Συνομιλίες με Μπορέλ και Γάλλο ΥΠΕΞ
Ο Νίκος Δένδιας Eurokinissi

Η τουρκική προκλητικότητα στο επίκεντρο των συζητήσεων λίγες ώρες πριν από το έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων.

Όπως αναμενόταν μετά την επιστροφή του από το Ισραήλ και πριν από τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο αλλά και την παρουσία του στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο Νίκος Δένδιας συνέχισε το μπαράζ επαφών του με ομολόγους ευρωπαϊκών κρατών και μέλη της ΕΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο και ενόψει του έκτακτου Συμβουλίου της Παρασκευής με αντικείμενο την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν και τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων, στην τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο ομόλογό του, ο Νίκος Δένδιας τον ευχαρίστησε για την αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Ελλάδα έναντι της τουρκικής παραβατικότητας, ενώ συζήτησαν και για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ύπατο Εκπρόσωπο, στο επίκεντρο βρέθηκε η τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Δημήτρης Μάνωλης

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version