Μπογδάνος: Το Μαξίμου του βγάζει κίτρινη κάρτα, αλλά δεν τον διαγράφει

Μπογδάνος: Το Μαξίμου του βγάζει κίτρινη κάρτα, αλλά δεν τον διαγράφει
Ο βουλευτής της Ν.Δ Κωνσταντίνος Μπογδάνος EUROKINISSI

Λάθος η πράξη του Κ. Μπογδάνου, ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνουν ανεκτά, διαμήνυσε ο Γ. Οικονόμου

Κίτρινη κάρτα στο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μπογδάνο βγάζει το Μαξίμου μετά τη θύελλα αντιδράσεων για την αθλιότητα με τη δημοσίευση ονομάτων νηπίων με ρατσιστικούς συνειρμούς: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν διαγράφει τον κ. Μπογδάνο, αλλά προειδοποιεί δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά.

Ειδικότερα ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Οικονόμου απάντησε: “Αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης είναι να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όσων βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας, πόσο μάλλον των παιδιών. Αυτή η πολιτική είναι αδιαπραγμάτευτη για μία φιλελεύθερη δημοκρατική κυβέρνηση εντός της ΕΕ και μία φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη όπως η ΝΔ. Είναι αυτονόητο ότι όλα τα στελέχη πρέπει να ακολουθούν την αρχή αυτή λόγω και έργω. Η πράξη του κ.Μπογδάνου ήταν λάθος. Δε συνάδει με τις αρχές και την ιστορία της παράταξης. Αναγνώρισε μεν απολογούμενος το λάθος του, γιατί αναπαρήγαγε στοιχεία παιδιών, ωστόσο οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά.”

Αντί διαγραφής, απειλή διαγραφής λοιπόν για το βουλευτή Α Αθήνας, τον οποίο η ΝΔ εξακολουθεί να ανέχεται, στο πλαίσιο ενός αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Στο συνακόλουθο ερώτημα του NEWS 24/7 πώς συνάδει η παραμονή του κ. Μπογδάνου στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ με το στόχο που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έθεσε στη ΔΕΘ, συνέχισης της διεύρυνσης προς το κέντρο και την κεντροαριστερά, στρατηγική που έφερε την αυτοδυναμία το 2019, καθώς και πως θα πειστούν οι κεντρώοι και φιλελεύθεροι ψηφοφόροι να ξαναψηφίσουν ΝΔ, ο κ.Οικονόμου απάντησε... διπλωματικά.

ADVERTISING

"Οι ψηφοφόροι και η κοινωνία πείθονται βλέποντας τη σύνθεση της κυβέρνησης, τις πολιτικές που εφαρμόζει. Το μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση της ΝΔ στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς για πολιτική ανάπτυξης που δεν αφήνει κανέναν πίσω, ενίσχυση των δικαιωμάτων και των πολιτικών πρόνοιας για όλους, για τους πιο αδύναμους, ανεξαρτήτως εθνικότητας", είπε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε:

"Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ήταν πολύ σαφής. Μία ματιά να ρίξει κανείς στους ανθρώπους που υπηρετούν στην κυβέρνηση, στο μηχανισμό, θα δουμε ότι η μεγάλη επάρκεια και αποτελεσματικότητα είναι το χαρακτηριστικό τους και αυτό είναι το πρώτο ζητούμενο για τους πολίτες".

Στην κυβέρνηση βεβαίως μετέχουν ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Μάκης Βορίδης και πλέον και ο Θάνος Πλεύρης. Σημειωτέον ότι σε λίγες ημέρες είναι η επέτειος της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου και ο κ. Πλεύρης ως βουλευτής είχε αναλάβει την υπεράσπιση των αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση. Ο κ. Οικονόμου πάντως επικαλέστηκε ότι η ιδιότητα του συνηγόρου και του υπουργού είναι ασυμβίβαστες και συνεπώς ο κ.Πλεύρης πλέον δεν εμπλέκεται νομικά στην υπόθεση.

Σημειωτέον επίσης ότι ο πρώτος που είχε εκφράσει στη ΝΔ παρόμοιες απόψεις με τον κ. Μπογδάνο για υπερβολικά μεγάλο αριθμό παιδιών μεταναστών στα ελληνικά σχολεία ήταν ο Αντώνης Σαμαράς. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πάντως ξεκαθάρισε ότι κάθε παιδί που βρίσκεται στη χώρα είναι αυτονόητο πως πρέπει να έχει μόρφωση, που είναι δικαίωμα και τόνισε ότι: "Δε μετριέται ο ανθρωπισμός με νούμερα".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Κυβέρνηση, Γιάννης Οικονόμου, Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network