Μπουτάρης σε Financial Times: Η συμφωνία των Πρεσπών θα έχει καλά αποτελέσματα

O δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης
O δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης EUROKINISSI

Σε αφιέρωμα της εφημερίδας του Λονδίνου στον Γιάννη Μπουτάρη μίλησε ο δήμαρχος τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ Θεσσαλονίκης-Αθήνας και Σκοπίων για την άμβλυνση του εθνικισμού.

"Πιστεύω ότι αυτή η συμφωνία θα φέρει καλά αποτελέσματα, αλλά πρέπει να εργαστούμε σκληρά με την Αθήνα και τα Σκόπια για να την εφαρμογή της και να αμβλύνουμε τα εθνικιστικά αισθήματα και στις δύο πλευρές" τόνισε στους Financial Times, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Η λονδρέζικη εφημερίδα κάνει αφιέρωμα στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας, μεταξύ άλλων, βιογραφικά στοιχεία του Γιάννη Μπουτάρη. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι "εξελέγη το 2011 ως ανεξάρτητος υποψήφιος με στόχο να δώσει νέα πνοή στην κληρονομιά της Θεσσαλονίκης και να την καταστήσει προορισμό για πολιτισμικό τουρισμό. Για πολλούς ψηφοφόρους, το όραμα του Μπουτάρη διάνοιξε δυνατότητες για μια εσωστρεφή πόλη ταραγμένη από την τοπική εθνικιστική πολιτική".

"Ό,τι κι αν έχω κάνει ως δήμαρχος έχει ενοχλήσει κάποιους πολίτες. Το σπίτι του Ατατούρκ είναι απλώς ένα παράδειγμα. Κατά τη γνώμη μου, η ιστορία είναι αυτή που έχει σημασία. Δεν μπορείς να χτίσεις το μέλλον μιας πόλης χωρίς να γνωρίζεις το παρελθόν της και να μοιράζεσαι την κληρονομιά σου, καλή ή κακή, είναι πολύ σημαντικό για τον τουρισμό" λέει ο Γιάννης Μουτάρης.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό, Θεσσαλονίκη
SHARE: