Ν. Παρασκευόπουλος: Θα καταβάλλω προσπάθεια να αλλάξω τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που θεωρώ κακές

Ν. Παρασκευόπουλος: Θα καταβάλλω προσπάθεια να αλλάξω τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που θεωρώ κακές
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, η συζήτηση του δεύτερου νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας με τους εταίρους μνημόνιο 3.(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Ευρωκίνηση

Διαφωνεί με το νομοσχέδιο για τη δικαιοσύνη, αλλά στηρίζει και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να το εφαρμόσει με πιστότητα, αναφέρει ο υπουργός δικαιοσύνης

Τη δέσμευση ότι θα καταβάλλει προσπάθεια ώστε να αλλάξουν τα δύο κεφάλαια (για τους μάρτυρες στους πλειστηριασμούς και την αναγκαστική εκτέλεση) του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας – με τα οποία και ο ίδιος διαφωνεί – παρείχε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της εκ νέου συζήτησης με τους θεσμούς και μέσω της διατήρησης της νομοπαρασκευστικής επιτροπής.

Κατά την τοποθέτησή του – μετά από παρατηρήσεις βουλευτών για το νομοσχέδιο – ο κ. Παρασκευόπουλος εξήγησε ότι μπορεί να διαφωνεί με τις δύο διατάξεις, συμφωνεί ωστόσο με το σύνολο του νομοθετήματος, το οποίο και δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμόσει πιστά και με επιείκεια, όπως πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι.

Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε σύμφωνος με τις προτάσεις που κατέθεσαν οι δικηγόροι και διαβεβαίωσε για την προσπάθειά του να ενσωματωθούν, αφότου, πάντως το νομοθέτημα ψηφιστεί και ξεκινήσει εκ νέου συζήτηση με τους θεσμούς ώστε να γίνει λειτουργικότερο.

Απαντώντας στις επικρίσεις για το γεγονός ότι δεν δέχθηκε ούτε τυπικές αλλαγές στο νομοσχέδιο, ο κ. Παρασκευόπουλος εξήγησε πως είναι η Ευρώπη που μας δεσμεύει μονομερώς, παρά υπάρχει συνευθύνη μας στη διαμόρφωση του κειμένου και στο να το θεωρούμε προαπαιτούμενο.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα