‘Ναι’ από Παπανδρέου σε συνάντηση με Θεοδωράκη για την κεντροαριστερά

‘Ναι’ από Παπανδρέου σε συνάντηση με Θεοδωράκη για την κεντροαριστερά
Ντιμπέιτ νεολαίας με Τζιάνι Πιτέλα και Γκι Φερχόφσταντ στην δευτερη ημέρα του Συνεδρίου του Ποταμιού το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

"Σταθερά προσηλωμένος στην ανάγκη της προώθησης των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα", δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός σε απαντητική επιστολή στον επικεφαλής του Ποταμιού

Θετική ήταν η ανταπόκριση του Γιώργου Παπανδρέου σε επιστολή που του έστειλε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, με την οποία τον προσκαλεί σε διάλογο για την κεντροαριστερά.

“Σε ευχαριστώ για την επιστολή σου, στην οποία περιλαμβάνονται πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία, κάποια εκ των οποίων με βρίσκουν σύμφωνο.

Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών και εγώ, παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην ανάγκη της προώθησης των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα.

Με βάση αυτήν τη στόχευση, συμμετέχουμε σε αυτόν το διάλογο για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, που κύριος σκοπός του θα πρέπει να είναι, το εθνικό και κοινωνικό διακύβευμα: «Πώς η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση αντιμετωπίζοντας με παρρησία τα πραγματικά – όχι επίπλαστα, αίτιά της, ώστε να οικοδομήσουμε την Ελλάδα της επόμενης ημέρας σε στέρεες δημοκρατικές βάσεις», αναφέρει η απαντητική επιστολή του πρώην πρωθυπουργού και επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ.

Και συνεχίζει: “Πιστεύω ακράδαντα ότι, είναι χρέος μας να προσδώσουμε προοδευτικό πρόσημο σε αυτό το εγχείρημα.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι επιτακτική, ειδικά σήμερα, που η αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η αντίστοιχη της ΝΔ να αντιμετωπίσει τα πραγματικά διακυβεύματα της χώρας και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ελληνισμού – όπως φάνηκε και από τη διακυβέρνησή της, έχουν οδηγήσει την Ελληνική κοινωνία σε μια επικίνδυνη στασιμότητα, ακόμη και πόλωση.

Για όλα αυτά θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε σύντομα από κοντά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα