«Ναι» της ΝΔ στην κατάτμηση περιφερειών, άμεση εφαρμογή στις επόμενες εκλογές

«Ναι» της ΝΔ στην κατάτμηση περιφερειών, άμεση εφαρμογή στις επόμενες εκλογές
Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Πηγές της ΝΔ αποκάλυψαν στη Βουλή ότι η ΝΔ θα υπερψηφίσει τη σχετική διάταξη. Βουλευτές της Β’ Αθηνών και της Αττικής στο γραφείο του Κ. Μητσοτάκη

Θετική ψήφο στην κυβερνητική πρωτοβουλία για την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών (Β ‘ Αθηνών και Αττικής) θα δώσει τελικά η ΝΔ ανάβοντας το πράσινο φως για την άμεση εφαρμογή του μέτρου στις επόμενες εκλογές αφού η διάταξη αναμένεται να ψηφιστεί από περισσότερους από 200 βουλευτές.

Τις προθέσεις της ΝΔ αποκάλυψαν στη Βουλή πηγές της Πειραιώς. «Η ΝΔ θα πει ναι στην κατάτμηση» ανέφερε στέλεχος του κόμματος και σημείωσε, μάλιστα, ότι αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται στο γραφείο του γαλάζιους βουλευτές από τη Β ‘ Αθηνών και την Περιφέρεια Αττικής και τους ανακοινώνει το σκεπτικό της απόφασης. Υπό τα νέα δεδομένα οι βουλευτές καλούνται, μάλιστα, να δηλώσουν σε ποιους από τους τρείς νέους τομείς της Β’ Αθηνών (Βόρειος, Νότιος και Δυτικός) και τους δύο τομείς της Περιφέρειας Αττικής (Ανατολικός και Δυτικός) επιθυμούν να πολιτεύτουν.

Το αναμενόμενο «ναι» της ΝΔ στη διάταξη επιτρέπει την άμεση εφαρμογή του μέτρου αφού ικανοποιείται η κανονιστική επιταγή για ενισχυμένη πλειοψηφία τουλάχιστον 200 βουλευτών. Πέρα από τη ΝΔ τη ρύθμιση αναμένεται να ψηφίσουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της ΔΗ.ΣΥ και του Ποταμιού.

Πάντως η ΝΔ επιμένει να ασκεί πίεση στην κυβέρνηση για να αποδεχτεί την πρότασή της να δοθεί δικαίωμα ψήφου στους απόδημους Έλληνες από τον τόπο της κατοικίας τους. Με αυτό το σκεπτικό κατέθεσε για τρίτη φορά από το 2016, ως τροπολογία στο νομοσχέδιο του Κλεισθένη, την σχετική πρότασή της για να ψηφίζουν στις πρεσβείες και τα προξενεία της Ελλάδας στο εξωτερικό οι Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό και είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα