‘Ναι’ της Βουλής σε πλατφόρμα τηλεοπτικής διαφήμισης και barcode στις εφημερίδες

‘Ναι’ της Βουλής σε πλατφόρμα τηλεοπτικής διαφήμισης και barcode στις εφημερίδες
Τέταρτο 24ωρο συμπληρώνεται την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013, από την ημέρα που έκλεισε η ΕΡΤ με απόφαση της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι παραμένουν στις θέσεις τους και εργάζονται κανονικά προσπαθώντας να εκπέμψουν τόσο στο ραδιόφωνο όσο και στην τηλεόραση. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Με το νομοσχέδιο συγκροτείται Μητρώο Περιφερειακού Τύπου και ενισχύεται η εγχώρια οπτικοακουστική παραγωγή. Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε η τροπολογία του ΕΣΡ για νέα προσπάθεια αδειοδότησης των καναλιών

Με τη στήριξη των κομμάτων της συμπολίτευσης υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής με το οποίο δημιουργείται ηλεκτρονική πλατφόρμα για την αποτροπή των μαύρων συναλλαγών στο χώρο της τηλεοπτικής διαφήμισης.

Τα κόμματα τη αντιπολίτευσης καταψήφισαν το νομοσχέδιο (μόνο η Ένωση Κεντρώων δήλωσε «παρών») και χρησιμοποίησαν υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης παρά το γεγονός ότι αναγνώρισαν ότι πάρα πολλές διατάξεις είναι θετικές.

ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου» του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017 (EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

 

Σχολιάζοντας τη στάση της αντιπολίτευσης ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς σημείωσε: «δεν είναι δυνατόν να λέμε καλή η μια ρύθμιση, καλή η άλλη, απαραίτητη η τρίτη, αυτονόητη η τέταρτη και ταυτόχρονα να καθυβρίζουμε. Δεν πρέπει να είναι αυτός ο πολιτικός πολιτισμός και το μέτρο της πολιτικής αντιπαράθεσης».

Διακομματική συναίνεση επετεύχθη αντίθετα στη συζήτηση της τροπολογίας που πρότεινε το ΕΣΡ για την επανεκκίνηση της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ οι ΑΝΕΛ, η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη ενώ «παρών» δήλωσε η Ένωση Κεντρώων.

Με την πλατφόρμα αντιμετωπίζεται μια εκκωφαντική αποτυχία της αγοράς

Αναφερόμενος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ο κ. Παππάς επισήμανε ότι σκοπεύει  να διορθώσει «και θα διορθώσει» μια εκκωφαντική αποτυχία της αγοράς που αφορά τον δυσμενή συσχετισμός δύναμης μεταξύ των διαφημιστικών εταιρειών ή media shop και των καναλιών. Τόνισε μάλιστα ότι αυτός ο αρνητικός συσχετισμός οδηγούσε σε «ντόμινο πιέσεων» προς τα κανάλια τα οποία κατέληγαν να «δανείζονται με αέρα» από τις τράπεζες μέσω διευκολύνσεων από τις πολιτικές ηγεσίες. «Αυτό είναι το τρίγωνο της διαπλοκής» ανέφερε χαρακτηριστικά. Τόνισε επίσης ότι με το νομοσχέδιο αντιμετωπίζεται και μια άλλη πληγή για τα κανάλια, το γεγονός δηλαδή ότι τους αποδίδονταν τα χρήματα από το διαφημιστικό χρόνο έπειτα από 6 ή 9 μήνες ή ακόμη και ένα χρόνο μετά. «Θέλουμε βιώσιμα κανάλια, γιατί στον τηλεοπτικό χώρο οι μονάδες παραγωγής εντός ή εκτός εισαγωγικών που λέγονται κανάλια που δημιουργούν απασχόληση. Θέλουμε να δημιουργήσουμε όρους βιωσιμότητας» ξεκαθάρισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Αιχμές κατά STAR για την αγωγή εναντίον του Δημοσίου

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απάντησε, όμως, σε σκληρό τόνο στην αγωγή που κατέθεσε ο τηλεοπτικός σταθμός STAR κατά του Δημοσίου διεκδικώντας 32,4 εκατ. ευρώ απωλεσθέντα διαφημιστικά έσοδα για την απώλεια συμβολαίου για τη μετάδοση του Survivor λόγω του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο κ. Παππάς απάντησε καταρχήν ότι ο συγκεκριμένος σταθμός «αποσύρθηκε από το διαγωνισμό». Σε ακόμη πιο αιχμηρό ανέφερε ότι ρώτησε για το θέμα έναν πολύ πεπειραμένο νομικό και εκείνος του είπε το εξής: «Είναι σαν να μπαίνουν δύο κλέφτες σε ένα σπίτι, ο ένας να καταφέρνει να κλέψει πολλά, ο άλλος να μην καταφέρνει να κλέψει πολλά και αυτός που δεν έχει καταφέρει να κλέψει πολλά, να κάνει αγωγή στον ιδιοκτήτη του σπιτιού για να αποζημιωθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα