Νάσος Ηλιόπουλος: “Έκρηξη κοινωνικών ανισοτήτων με υπογραφή Μητσοτάκη”

Νάσος Ηλιόπουλος: “Έκρηξη κοινωνικών ανισοτήτων με υπογραφή Μητσοτάκη”
Νάσος Ηλιόπουλος INTIME NEWS

"Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη μελέτη Λύτρα, όπως τις υποκλοπές, με ενοχή και αυταρχισμό" τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι κοινωνικές ανισότητες στην Ελλάδα οξύνονται δραματικά», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ, στον απόηχο της δημοσίευσης των νέων στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και της Eurostat.

«Με βάση αυτά τα στοιχεία, η Ελλάδα είναι μία από τις 4 μόλις χώρες της ΕΕ στις οποίες, τα τελευταία τρία χρόνια, αυξήθηκε το ποσοστό αυτών που κινδυνεύουν με φτώχεια ή αντιμετωπίζουν συνθήκες φτώχειας και αποκλεισμού», υπογράμμισε. «Καταρρέουν για μια ακόμη μια φορά τα ψέματα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δήλωνε πριν λίγες μέρες ότι δήθεν μείωσε τις κοινωνικές ανισότητες», πρόσθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων», σημείωσε, «στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι χρειάζονται δύο κατώτατους μισθούς για να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες». «Επίσης, στη χώρα μας μέσα σε ένα χρόνο η τιμή του φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 221%, ενώ ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι στο 60%. Όταν συμβαίνει αυτό, μιλάμε για λεηλασία», είπε χαρακτηριστικά.

«Όταν σε συνθήκες ακραίου πληθωρισμού 11% και 12% δεν μειώνεται ο ΦΠΑ και ο ΕΦΚ, στην πραγματικότητα και το κράτος λεηλατεί τους πολίτες. Στο πρώτο οκτάμηνο του έτους είχαμε 2,5 δισ. επιπλέον έσοδα μόνο από το ΦΠΑ. Μιλάμε για μια διπλή λεηλασία: η κυβέρνηση παίρνει τα χρήματα αυτά μέσω της υπερφορολόγησης και τα δίνει στους παρόχους στην αγορά ενέργειας, σε αυτούς που κερδοσκοπούν», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος και είπε με νόημα: «σε αυτήν την τρικυμία που βιώνουμε, κάποιοι είναι με φουσκωτό και κάποιοι με υπερωκεάνιο…».

«Σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Σταϊκούρας, τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας δεν έχουν φορολογηθεί. Έχουμε τον κανονικό φορολογικό συντελεστή που είχαμε και προ κρίσης, τη στιγμή που σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη έχει εισαχθεί έκτακτος φορολογικός συντελεστής για αυτά που έχουν ονομαστεί “ουρανοκατέβατα” κέρδη. Η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει ακόμα, με βάση την πρώτη έκθεση της ΡΑΕ, πόσα είναι αυτά τα υπερκέρδη», ανέφερε.

Μιλώντας αργότερα στο «Κόκκινο 105.5» και ερωτηθείς για τη νέα μελέτη Λύτρα, σημείωσε: «έχουμε μια κυβέρνηση αρνητών της επιστήμης». «Όταν στερούν από έναν επιστήμονα την πρόσβαση στα στοιχεία και βγαίνουν τηλεοπτικά μόνο να αποκρούσουν τη μελέτη, είναι δείγμα ενοχής. Σύμφωνα με τη μελέτη, το 97.7% όσων διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ κατέληξαν. Εξίσου τρομακτικό είναι ότι εντός ΜΕΘ είχαμε θνητότητα 72,7%, ενώ ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 30% με 40%. Αυτό λέγεται υγειονομικό έγκλημα με την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Αναφερθείς στο σκάνδαλο των υποκλοπών, επισήμανε: «τα τελευταία στοιχεία που ήρθαν χθες στη δημοσιότητα, δείχνουν την πολύ στενή σχέση που υπάρχει ανάμεσα στον κ. Λαβράνο και στον κ. Μπίτζιο, είναι οι άνθρωποι που σχετίζονται με την εταιρεία KRIKEL και είναι γνωστή η σχέση τους με τον κ. Δημητριάδη, τον πρώην γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού». «Η KRIKEL έχει μια σειρά από μυστικές συμβάσεις με το Δημόσιο. Είναι πλέον καθαρό ότι υπήρχε κοινό παρακρατικό κέντρο μεταξύ ΕΥΠ και Predator. Σε μια φυσιολογική χώρα όλα αυτά θα ήταν θέμα δημόσιας συζήτησης, εδώ όμως δεν συμβαίνει αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

«Κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Δημοκρατία είναι πολυτέλεια. Ας αναλογιστούμε τι σημαίνει κάποιος να έχει πρόσβαση στο κινητό σου, στις συνομιλίες σου, σε όσα μοιράζεσαι με τους δικούς σου ανθρώπους –αυτό είναι το Predator», εξήγησε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Και ό,τι κι αν προσπαθούν να μας πείσουν, η κοινωνία αξιολογεί πολύ ψηλά τη Δημοκρατία και την ελευθερία», σημείωσε.

Ερωτηθείς για το αίσθημα ατιμωρησίας που υπάρχει τις τελευταίες μέρες, με αφορμή και τις εξελίξεις στο σκάνδαλο Siemens, σχολίασε: «αυτό το κλίμα ατιμωρησίας δημιουργεί μια αίσθηση στους πολίτες ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, είναι ένα κλίμα που καλλιεργεί την αποχή και δίνει χώρο στην Ακροδεξιά και το φασισμό». «Το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ “δικαιοσύνη παντού” σημαίνει την ανάγκη να φτιάξουμε μια κοινωνία με κανόνες, στην οποία ο ισχυρός δε θα γλιτώνει επειδή έχει πλάτες στον κρατικό μηχανισμό», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Τέλος, σε ερώτηση για τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες στην Πολυτεχνειούπολη, δήλωσε: «ο κ. Θεοδωρικάκος πρέπει να απολογηθεί και να εξηγήσει για ποιο λόγο έγινε τώρα αυτή η επέμβαση, ενώ υπήρχαν συγκεκριμένες καταγγελίες τα τελευταία χρόνια από τις πρυτανικές αρχές και από φοιτητές». «Δεν μπορεί να προβάλει ως δικαιολογία ότι είχαμε καραντίνα, οι ναρκέμποροι δεν δούλευαν με τηλεργασία…», είπε με νόημα ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Πρέπει επίσης να απαντήσουν για τον “εκλεκτό” πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, επικεφαλής του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, που έχει κάνει μια σειρά από απευθείας αναθέσεις χιλιάδων ευρώ σε εταιρεία σεκιούριτι. Πού πήγαν αυτά τα λεφτά;», υπογράμμισε.

«Η πανεπιστημιακή αστυνομία είναι άχρηστη γιατί όταν υπάρχουν τέτοια εγκλήματα, προφανώς πρέπει να παρεμβαίνει κανονικά η αστυνομία. Δεν θα μας πείσουν όμως ότι το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι πρόβλημα των πανεπιστημίων, ότι τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, ορισμένα από τα οποία είναι τα καλύτερα στην Ευρώπη, αντί να παράγουν γνώση, είναι απλά κέντρα εγκληματικότητας. Και αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί να το κάνει επειδή είναι πλασιέ συμφερόντων των ιδιωτικών κολεγίων», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version