ΝΔ: Ανακωχή μετά την κρίση

ΝΔ: Ανακωχή μετά την κρίση
Στιγμιότυπο από τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στην λεωφ. Συγγρού στην Αθήνα, την Τετάρτη 13 Οκτωρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων και κοινή ανακοίνωση με μήνυμα ενότητας. Προχωρά η διαδικασία

Ανακωχή μετά την κρίση στη Νέα Δημοκρατία, καθώς μετά τη συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Κυριάκου Μητσοτάκη, Απόστολου Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με μήνυμα ενότητας.

Η διαδικασία της διαδοχής φαίνεται συνεπώς ότι προχωρά με βάση το ισχύον καταστατικό.

“Ενόψει της εκλογικής διαδικασίας της 22ας Νοεμβρίου, οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, συναντηθήκαμε και στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας της Παράταξης, διαφάνειας της διαδικασίας και πιστής τήρησης του καταστατικού.

Αντίπαλος μας είναι μόνο ο κ. Τσίπρας,  η κυβέρνησή του και τα προβλήματα του τόπου”, αναφέρουν ειδικότερα οι τέσσερις υποψήφιοι στο ανακοινωθέν τους.

Ο πρώτος που έφτασε στη Βουλή για τη συνάντηση ήταν ο κ.Γεωργιάδης, ο οποιος τόνισε: “Τα χτεσινά ανήκουν στο παρελθόν. Συμφωνήσαμε και οι τέσσερις να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διαδικασία. Στέλνουμε μήνυμα ενότητας, αυτό θέλει η βάση της ΝΔ. Θα υπάρξει κοινή ανακοίνωση”.

Μετά τη συνάντηση οι κ.κ.Μητσοτάκης, Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης φωτογραφήθηκαν μαζί και όταν ρωτήθηκαν γιατί απουσίαζε ο κ.Μεϊμαράκης από τη φωτογραφία, ο δεύτερος αναρωτήθηκε: “Έλα ντε”.

Η συνάντηση των τεσσάρων προηγήθηκε της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας, προκειμένου να μη μεταφερθεί εκεί η κρίση. Εν τω μεταξύ από τη μία πλευρά βουλευτές όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Κωστής Χατζηδάκης έβαζαν στο τραπέζι ζήτημα συνεδρίου και ο Μάριος Σαλμάς ζητούσε αναβολή της διαδικασίας διαδοχής για το Μάρτιο του 2016, ενώ από την άλλη γαλάζια στελέχη διακινούσαν προς υπογραφή κείμενο υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών ανάδειξης προέδρου στις 22 Νοεμβρίου “και όχι από κλειστές διαδικασίες, όπως επιθυμούν κάποιοι λίγοι βουλευτές τις τελευταίες ώρες”, όπως ανέφεραν.

Επισήμως το θέμα της συνεδρίασης δεν είναι τα εσωκομματικά, αλλά η στάση της ΝΔ απέναντι στο πολυνομοσχέδιο. Ο κ.Μεϊμαράκης σε δηλώσεις του πριν τη συνεδρίαση προανήγγειλε ότι η ΚΟ της ΝΔ έχει αποφασίσει να καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο “το οποίο είναι χωρίς αρχή, χωρίς μέση, χωρίς τέλος. Καταργεί εκπτώσεις φόρου, αυξάνει τις κλίμακες των φόρων, βάζει φόρους σε εισοδήματα που δεν υπάρχουν.”

Παραδέχθηκε μάλιστα ότι ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί ζήτησε να ψηφίσει το νομοσχέδιο και η αντιπολίτευση, λέγοντας: “Ο κ. Μοσκοβισί έχει το δικαίωμα να ζητάει ό,τι θέλει και να λέει τη γνώμη του. Και η αντιπολίτευση έχει, επίσης, το δικαίωμα να πάρει τις δικές τις αποφάσεις.”

Στη συνεδρίαση της ΚΟ δεν έδωσαν το παρόν ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα