ΝΔ: Ας μας πει ο Τσίπρας τι θέλει από το ΔΝΤ

ΝΔ: Ας μας πει ο Τσίπρας τι θέλει από το ΔΝΤ

Το ζήτημα έθεσε στο δημόσιο διάλογο ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή τη δήλωση του πρωθυπουργού μετά τη συνάντησή του με τη Λαγκάρντ ότι το ΔΝΤ μπορεί να παίξει ρόλο στις συζητήσεις για το ελληνικό χρέος

Κυβερνητική σύγχυση διακρίνουν στη ΝΔ σε ότι αφορά την παραμονή ή όχι του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα στον απόηχο των κοινών δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα με την Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον όπου ο πρωθυπουργός εξέφρασε για ακόμα μια φορά την άποψη ότι το ΔΝΤ μπορεί να παίξει αποφασιστικό ρόλο στις συζητήσεις για το ζήτημα του χρέους.

Μέχρι στιγμής η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει αναδείξει συντεταγμένα το ζήτημα αυτό ωστόσο το έθεσε στο δημόσιο διάλογο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας ότι «το νέο θέμα που θα συζητηθεί είναι η ευχή που έδωσε ο κ. Τσίπρας να παραμείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα. Από χθες (σ.σ. προχτές) ο κ. Τόμσεν έγινε ξαφνικά καλός» (Σκάι).

Προς ώρας πάντως η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχουν τοποθετηθεί ποτέ δημοσίως για το πώς βλέπουν το ρόλο του ΔΝΤ και το αν επιθυμούν ή όχι την παραμονή του στο πρόγραμμα. Όταν το ζήτημα τίθεται, οι συνεργάτες του κάθε φορά παραπέμπουν στην ανάγκη να αποσαφηνίσει η ίδια η κυβέρνηση τη δική της θέση, καθώς όπως λένε αυτή διαπραγματεύεται και έχει την ευθύνη της εκπροσώπησης της χώρας.

Για το μόνο ζήτημα που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει κάνει αναφορά δημοσίως από την περασμένη άνοιξη αλλά και την Δευτέρα που μας πέρασε, λίγο πριν την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες, είναι πως θα πρέπει να μετατραπεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο ώστε σε μελλοντικές κρίσεις η ΕΕ να διαθέτει εργαλεία διαχείρισης και αντιμετώπισής τους και να μην έχει την ανάγκη του ΔΝΤ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα