ΝΔ: Debate με συντονιστή τον Αλέξη Τσίπρα

ΝΔ: Debate με συντονιστή τον Αλέξη Τσίπρα
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ- ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΝΔ// ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ, ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ .(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Ενδοτικός στα εθνικά ο Τσίπρας λέει ο Μεϊμαράκης και διαμηνύει στο εξωτερικό ότι η ΝΔ δεν ψηφίζει φορολογικά μέτρα. Εθνικά επικίνδυνος ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ο Τζιτζικώστας. Η ΝΔ πρέπει να αντιπαρατεθεί με το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη βουλή σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι είναι ο μόνος που μπορεί να συγκρουστεί ιδεολογικά με την Αριστερά

Με παράλληλους μονολόγους στις περιοδείες που συνεχίζουν να πραγματοποιούν στην περιφέρεια οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ θα συνεχίσουν να διασταυρώνουν τα ξίφη τους με κεντρικό στοιχείο της ρητορικής τους την όξυνση της αντιπολιτευτικής γραμμής προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προκειμένου να πείσουν για την ικανότητά τους να ηγηθούν του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για «ενδοτισμό» στα εθνικά θέματα και τον καλεί να ξεκαθαρίσει ο ίδιος πριν το ταξίδι του στην Τουρκία αν αποδέχεται ή αποδοκιμάζει τις δηλώσεις Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων. Παράλληλα ανεβάζει τους τόνους κατά των μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου και μάλιστα ξεκαθαρίζει «και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό» ότι «με Μεϊμαράκη πρόεδρο η ΝΔ δεν θα ψηφίσει ούτε ένα φορολογικό μέτρο».

Στη γραμμή της «εθνικά επικίνδυνης κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» εμμένει και ο Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος κάνει λόγο για «εικόνα ψευδοκυριαρχίας» του Αλέξη Τσίπρα και στρέφεται κυρίως κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη τον οποίο κατηγορεί για «αντιπολίτευση παλαιάς κοπής».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη δική του πλευρά εμφανίζεται ως ο ικανότερος να αντιπαρατεθεί «με το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη βουλή» και συνεχίζει να καταθέτει προτάσεις στην κατεύθυνση της στήριξης των επενδύσεων.

Με αντιγραφές από την προεκλογική εκστρατεία του Αντώνη Σαμαρά προσαρμοσμένες στις συνθήκες εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και με έμφαση στην ιδεολογική διάσταση της υποψηφιότητάς του κλιμακώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι ο μόνος από τους τέσσερις υποψηφίους που «μπορώ να κάνει την ιδεολογική σύγκρουση με την Αριστερά» προσθέτοντας ότι «το μόνο κέρδος που μπορεί να μας αφήσει ο κ. Τσίπρας μέσα στη συνολική συμφορά που έφερε είναι που μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε αυτή τη σύγκρουση για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες».

Στο μεταξύ με προσοχή παρακολουθούν στη Λεωφόρο Συγγρού τις αποκαλύψεις του Γιάννη Πανούση. Επίσημα η ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση του και τη Δικαιοσύνη να προχωρήσει ταχύτατα σε πλήρη διαλεύκανση των καταγγελιών του πρώην υπουργού δημόσιας τάξης για σχέσεις πολιτικών με τρομοκράτες και την κατάσταση στις φυλακές.

Ανεπαρκέστατη θεωρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης την απάντηση της κυβέρνησης και εκφράζει τον προβληματισμό του για τις αναφορές του κ. Πανούση αναφορικά με τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη που απειλούν τη ζωή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα