ΝΔ: Εκτεθειμένος ο Τσίπρας για Τουσκ. Δεν τον εμπιστευόμαστε

ΝΔ: Εκτεθειμένος ο Τσίπρας για Τουσκ. Δεν τον εμπιστευόμαστε
Δήλωση του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) Eurokinissi

Κόλαση του Δάντη χαρακτήρισε την Ειδομένη ο Κουμουτσάκος. Στα συμπεράσματα της Συνόδου δεν υπάρχει η καταδίκη μονομερών ενεργειών υποστήριξε. Τα τριαντάφυλλα και τα αγκάθια

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, με αφορμή πρώτον τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και δεύτερον τη συνεχιζόμενη κατάσταση στην Ειδομένη.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ εκανε λογο για πρακτική παλινωδιών και ασαφειών απο την πλευρα της κυβέρνησης και εξέφρασε την έντονη ανησυχία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει της επόμενης συνόδου κορυφής.

“Δεν τον εμπιστευόμαστε” ειπε ο κ. Κουμουτσάκος και αναφερόμενος στις δηλώσεις Τούσκ και στις αποφάσεις της προηγούμενης συνόδου κορυφής, ανέβασε ακομα περισσότερο τους τόνους της κριτικής στον πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα ειπε οτι τα βόρεια σύνορα της Ελλαδος και του βαλκανικού διαδρόμου ειναι κλειστά και πως αυτη η πραγματικότητα αποτυπώνεται ρητά στο κείμενο των συμπερασμάτων.

“Αυτη την πραγματικότητα και την υπογραφή του αρνείται μεσω Twitter καθυστερημένα ο κ. Τσίπρας. Ειναι πολλαπλά και βαριά εκτεθειμένος”, συνέχισε ο κ. Κουμουτσάκος ο οποίος αναφέρθηκε και σε αντιφατικές μεταξυ τους δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για διαφορα ζητήματα που εχουν σχέση με το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

“Η κυβέρνηση ειναι σε πανικό, σε πανικό που επιτείνει την ανικανότητα της”, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.Σχολίασε μάλιστα οτι τα κείμενα είτε φωνάζουν, είτε σιωπούν σημειώνοντας οτι πουθενά στα συμπεράσματα της προηγούμενης συνόδου κορυφής δεν υπαρχει η καταδίκη των μονομερών ενεργειών.

Ξεκαθάρισε πάντως οτι η ΝΔ δεν προτίθεται να ζητήσει νέα σύσκεψη του συμβουλίου των πολιτικων αρχηγών ενοψει της επόμενης συνόδου κορυφής. “Δεν χρειάζονται άλλες οκτώ ώρες για να καταλήξουμε στα αυτονόητα. Ο κ. Τσιπρας έφυγε απο το προηγούμενο συμβούλιο με μια εντολή. Δεν ειναι ένας απελευθερωμένος πρωθυπουργος. Ειναι υπο την εποπτεία πολιτικων αρχηγών και κομμάτων. Διαπραγματεύεται με συμφωνημένη μίνιμουμ βαση. Αυτο οφείλει να φερει, αν μπορεί”, συμπλήρωσε.

Κόλαση η Ειδομένη

Με αφορμη δήλωση του αρμόδιου επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου οτι υπαρχει κίνδυνος η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλαδα να μετατραπεί σε ανθρωπιστική καταστροφή, ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λογο για πανθομολογούμενη ανικανότητα διαχείρισης και τόνισε πως η ΝΔ θα εξακολουθήσει να στηρίζει με καθε ευκαιρία την εθνική προσπάθεια.

“Η ΝΔ εχει παράδοση να φοράει τη φανέλα τη εθνικης Ελλάδος. Αυτό θα κανει. Ο,τι λέγεται στην Ελλάδα, δημόσια, θα ειπωθεί και στο ΕΛΚ με ενα γνώμονα: Η Ελλάδα να βοηθηθεί να αντιμετωπίσει τη ζοφερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται”, πρόσθεσε.

“Η Ειδομένη αρχίζει να μοιάζει με κολαστήριο οταν συνεχίζονται οι ρητορείες περί ανθρωπισμού”, δήλωσε επίσης ο κ.Κουμουτσάκος και σχολιάζοντας δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της κυβέρνησης για το προσφυγικό Γιώργου Κυρίτση, είπε τα πράγματα ειναι σοβαρά και δεν αντιμετωπίζονται ούτε με παρακλήσεις, ούτε με δεήσεις,  αλλα με λύσεις.

“Η κατάσταση ειναι κόλαση του Δάντη που δεν μπορεί να παραμένει στο διηνεκες”, τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ερωτηματικά για τη συμφωνία με Τουρκία

Ο κ. Κουμουτσάκος ειπε επιπλέον οτι απο κείμενο κατανόησης για την παράνομη μετανάστευση που υπεγράφη στην Σμύρνη προκύπτει οτι υπαρχει αιτημα της ελληνικής πλευράς να έρθουν στην Ελλάδα στα πέντε νησιά του Β. Αιγαίου αξιωματούχοι, στελεχη της τουρκικής δημόσιας διοίκησης, για να συνδράμουν στη ταυτοποίηση μεταναστών ή προσφύγων.”Θα ζητήσουμε διευκρινήσεις και εξηγήσεις για αυτο”, επισήμανε.

Όσον αφορά στο ταξίδι του κ. Τσίπρα στην Τουρκία, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, σημείωσε πως στην κυβέρνηση «μπορεί να είναι ικανοποιημένοι, αλλά μάλλον έχουν μείνει στα τριαντάφυλλα». «Είναι ακατανόητο να υπογράφονται σε αυτή τη συγκυρία συμφωνίες για θέματα ενημέρωσης. Τι νόημα έχει η υπογραφή μιας τέτοια συμφωνία; Το σύνολο του δυτικού κόσμου αντιδρά και ο κ. Τσίπρας συμμετέχει σε μια σαφή απόπειρα εξωραϊσμού της εικόνας της Τουρκίας, τη στιγμή που βάλλεται για την ελευθερία του Τύπου. Διεπράχθη ατόπημα. Καλά τα τριαντάφυλλα, αλλά ο κ. Τσίπρας οφείλει να προσέχει τα αγκάθια», εκτίμησε ο κ. Κουμουτσάκος

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα