ΝΔ: Επί ποδός πολέμου κατά της κυβέρνησης

ΝΔ: Επί ποδός πολέμου κατά της κυβέρνησης
Φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ και σε start ups επιχειρήσεις (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ) Eurokinissi

Σε ετοιμότητα παρά τις καλοκαιρινές διακοπές κρατά τους γαλάζιους βουλευτές ο Μητσοτάκης. Την Πέμπτη συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα

Σε πολιτική αλλά και εκλογική εγρήγορση κρατάει τους βουλευτές και τα στελέχη του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου. Στη ΝΔ εκτιμούν ότι «βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο», ενώ όπως είπε και ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «σύντομα ο λαός θα δώσει ξεκάθαρη απάντηση στην κυβέρνηση».

Την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΝΔ συγκαλεί την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του και αναμένεται να αναφερθεί στο σύνολο των πολιτικών εξελίξεων, ανεβάζοντας και άλλο τους τόνους της αντιπαράθεσης με το Μαξίμου. Ήδη για σειρά νομοθετικών και άλλων πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, όπως ο εκλογικός νόμος και ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμηνύουν ότι με κυβέρνηση της ΝΔ θα καταργηθούν οι παρούσες νομοθετικές παρεμβάσεις του κ. Τσίπρα.

Παράλληλα στη Συγγρού θέλουν να ενισχύσουν την πίεση προς το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι για να δημιουργήσουν ανάχωμα στην πίεση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ προς αυτά τα δύο κόμματα με αφορμή τον εκλογικό νόμο. Μάλιστα χτες ο Γιώργος Κουμουτσάκος σ’ αυτή την κατεύθυνση έστειλε το μήνυμα ότι η ΝΔ δεν είναι διατεθειμένη να μπει σε καμία συζήτηση για οποιεσδήποτε μικροαλλαγές μπορεί να σκέφτεται το Μαξίμου στο νομοσχέδιο που έχει καταθέσει σχετικά με το μπόνους και το πλαφόν εισόδου ενός κόμματος στη βουλή.

Την ίδια στιγμή δεκάδες κλιμάκια από βουλευτές και στελέχη βρίσκονται επί ποδός υπό την καθοδήγηση του Λευτέρη Αυγενάκη και παίρνουν μέρος σε περιοδείες ανά την επικράτεια. Αν και στη Συγγρού εκλαμβάνουν αυτή την δραστηριοποίηση των γαλάζιων στελεχών ως συσπείρωση γύρω από την ηγεσία και μήνυμα απήχησης των θέσεων και της πολιτικής της ΝΔ εντούτοις κατά ορισμένους αυτή η κινητικότητα των γαλάζιων στελεχών αποδίδεται αποκλειστικά στο ότι θέλουν να εξασφαλίσουν μια θέση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και την εύνοια της Συγγρού για την εκλογή τους στο κοινοβούλιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα