ΝΔ: Επιχείρηση κοινωνικό προφίλ και μάχη με το ΠΑΣΟΚ και τους ΑΝΕΛ

ΝΔ: Επιχείρηση κοινωνικό προφίλ και μάχη με το ΠΑΣΟΚ και τους ΑΝΕΛ

Ο Μητσοτάκης συνεχίζει να εστιάζει στις ομάδες που πλήττονται περισσότερο από τα μέτρα, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει το κοινωνικό του προφίλ, δείχνοντας και την τακτική που θα ακολουθήσει κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και το επόμενο διάστημα

Μία γεύση από την τακτική που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία αύριο στην κορύφωση της κοινοβουλευτικής μάχης για το πολυνομοσχέδιο δίνει η στρατηγική των τελευταίων ημερών, κατά τις οποίες βρίσκεται σε εξέλιξη μία επιχείρηση ενίσχυσης του κοινωνικού προφίλ της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ “έχει πάρει πάνω του” την προσπάθεια η αξιωματική αντιπολίτευση να απευθυνθεί στις ομάδες που πλήττονται περισσότερο από τα μέτρα και να τους εξηγήσει τις συνέπειες που θα έχει πρακτικά στη ζωή τους το “τέταρτο μνημόνιο Τσίπρα”.

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Μητσοτάκης θέλει ταυτόχρονα να αντικρούσει την κατηγορία του ΣΥΡΙΖΑ πως είναι “πορφυρογέννητος” και μακριά από το λαό.

Μετά τη συνάντηση την περασμένη εβδομάδα με συνταξιούχους και το Σάββατο με ελεύθερους επαγγελματίες, ο κ. Μητσοτάκης είδε χθες τους ένστολους, για τους οποίους η ΝΔ μάχεται με τους ΑΝΕΛ, αλλά και με το ΠΑΣΟΚ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε ειδικότερα με τα Προεδρεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών.

Τους ένστολους είχε συναντήσει την προηγούμενη ημέρα και η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ζητώντας την απόσυρση των μέτρων που τους αφορούν.

Την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει σήμερα ξανά σε απεργία πρώτη φορά από το 2011, ενθυμούμενο τις συνδικαλιστικές του δόξες, και παράλληλα υιοθετεί στο θέμα των συμβασιούχων μία αντίστροφή λογική από αυτή της ΝΔ (η Χαριλάου Τρικούπη καταγγέλλει ότι οι χιλιάδες μονιμοποιήσεις ήταν μηδέν και πως το “τέταρτο μνημόνιο” απαγορεύει προσλήψεις στους ΟΤΑ το 2018 και το 2019, ενώ το Μοσχάτο εστιάζει στην τήρηση της νομιμότητας προαναγγέλλοντας ότι “παράνομες” μονιμοποιήσεις θα ακυρωθούν).

(Φωτογραφία: Sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα