ΝΔ: Φοβάται η κυβέρνηση τους Έλληνες; 

Τα γραφεία της ΝΔ
Τα γραφεία της ΝΔ EUROKINISSI

Τι περιλαμβάνει η τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού που επανακατατέθηκε. Η ΝΔ πιέζει την κυβέρνηση.

H Nέα Δημοκρατία κατέθεσε πριν από λίγο, για τρίτη φορά από το 2016, ως τροπολογία στο νομοσχέδιο του Κλεισθένη, την πάγια πρόταση της, προκειμένου να δοθεί επιτέλους η δυνατότητα της ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο της κατοικίας τους.

Συγκεκριμένα η τροπολογία προβλέπει οι Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό και είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές στις πρεσβείες και τα προξενεία της Ελλάδας στο εξωτερικό. "Η πρότασή μας απορρέει εκ του Συντάγματος, είναι σύννομη και μπορεί να εφαρμοσθεί άμεσα, από τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Είναι στοιχειώδης δημοκρατική και εθνική υποχρέωση της κυβέρνησης να υιοθετήσει την πρόταση της ΝΔ και να δοθεί στους Έλληνες του εξωτερικό η δυνατότητα της ψήφου, όπως ισχύει, άλλωστε, σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο" αναφέρει η ΝΔ διερωτώμενη εάν η κυβέρνηση φοβάται τους Έλληνες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το σπάσιμο της Β' Αθηνών: Βόρειοι και Νότιοι στη ΝΔ

ΝΔ: Όποτε και εάν στηθούν κάλπες, οι πολίτες θα δείξουν το δρόμο στον Τσίπρα

ADVERTISING

SHARE: