ΝΔ για Ελληνικό: Η κυβέρνηση κερδίζει χρόνο

ΝΔ για Ελληνικό: Η κυβέρνηση κερδίζει χρόνο
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟ.ΔΥΤΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ.ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI Eurokinissi

"Κάποτε το χαρακτήριζαν ξεπούλημα αλλά τώρα η συγκυβέρνηση υπογράφει πρόθυμα" αναφέρει η αξιωματική για την επένδυση του Ελληνικού

Το ερώτημα για το κατά πόσο θα μπορέσει η κυβέρνηση να υλοποιήσει την επένδυση στο Ελληνικό θέτει η Νέα Δημοκρατία σε ενημερωτικό της σημείωμα. Η ΝΔ χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη επένδυση έργο πνοής δεκαετιών και υπενθυμίζει πως ήταν αυτή που ξεμπλόκαρε την επένδυση που είχε βαλτώσει επί δεκαετίες τονίζοντας πως είχε να αντιμετωπίσει τη «την λυσσαλέα επίθεση των λαϊκιστών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ», λαϊκιστές που όπως τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, «χαρακτήριζαν «ξεπούλημα» την επένδυση στο Ελληνικό όσο ήταν στην αντιπολίτευση, που την μπλόκαραν για 18 μήνες όταν ήρθαν στην κυβέρνηση, αλλά τώρα υπογράφουν πρόθυμα τη συνέχισή της μόνο και μόνο για να παραμείνουν λίγο ακόμη κολλημένοι στην καρέκλα της εξουσίας».

Η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση πως κερδίζει χρόνο, υπογράφοντας ακόμη ένα Μνημόνιο, χωρίς να έχει την πολιτική βούληση να προχωρήσει την επένδυση. «Δεν έχουν τη διαχειριστική επάρκεια να καταλάβουν πώς θα προωθήσουν τις επενδύσεις, όπως αποδεικνύει η φοροεπιδρομή στην οποία επιδίδονται. Ο χρόνος που κερδίζουν σήμερα, προστίθεται στον χαμένο χρόνο των προηγούμενων 18 μηνών, καθυστερώντας τη δημιουργία δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας, στερώντας ρευστότητα από την ελληνική οικονομία, συντηρώντας έναν τριτοκοσμικό καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στο καλύτερο σημείο της Μεσογείου» τονίζει η ΝΔ καταγγέλλοντας την κυβέρνηση πως δεν προωθεί τις επενδύσεις.

«Η κυβέρνηση δεν προωθεί τις επενδύσεις, τις παρακωλύει. Δεν αναβαθμίζει το Ελληνικό, συντηρεί την υποβάθμιση που επέφερε. Δεν διαφημίζει την εικόνα της χώρας, τη δυσφημεί. Όσο πιο γρήγορα φύγει, τόσο το καλύτερο για τους πολίτες και την Πατρίδα» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η ΝΔ τονίζει πως η αξιοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό είναι κορυφαίο έργο ανάπλασης μιας περιοχής προς όφελος του περιβάλλοντος, των πολιτών, της εθνικής οικονομίας και της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, και δηλώνει περήφανη που πάλεψε όπως λέει με σχέδιο , αποφασιστικότητα και σκληρή δουλειά το διάστημα 2012 – 2014, με το πολύπλοκο έργο της επισκόπησης 107.000 σελίδων υλικού που αφορούσε το Ελληνικό, με την επιτάχυνση της διαδικασίας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και τελικής επιλογής του επενδυτή, με την πλήρη διαφάνεια και τη θετική γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, «ξεμπλόκαρε» ένα έργο πνοής για την Αττική και τη χώρα.

Στο ενημερωτικό σημείωμα γίνεται λόγος για μια επένδυση αρχικού ύψους 7 δισ. ευρώ περίπου σε βάθος 25 ετών, εκ των οποίων 5,6 δισ. ευρώ τα πρώτα 15 χρόνια, μια επένδυση που δημιουργεί περίπου 60.000 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων 15.000 τα δύο πρώτα χρόνια, μια επένδυση που αποφέρει 915.000.000 ευρώ έσοδα στο Ελληνικό Δημόσιο.

Η ΝΔ κατηγορεί την σημερινή κυβέρνηση πως αντί να αγκαλιάσει αυτή την επένδυση ως αντιπολίτευση την πολέμησε λυσσαλέα». Ο κ. Τσίπρας, αρχηγός τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις 27 Φεβρουαρίου 2014 μιλούσε σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Το Ελληνικό δεν πωλείται» και χαρακτήριζε «εκποίηση δημόσιας περιουσίας με όρους ληστρικούς για το δημόσιο συμφέρον» την επένδυση στο Ελληνικό. Λίγο πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, σε τηλεοπτική συνέντευξή του (στον «Ενικό», 12 Ιανουαρίου 2015), προέτρεπε τον ελληνικό λαό αν θέλει τέτοιες επενδύσεις «να ψηφίσει τον κ. Σαμαρά»! Αλλά και άλλα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την Περιφερειάρχη Αττικής κυρία Ρ. Δούρου, μέχρι τον ευρωβουλευτή κ. Παπαδημούλη, χαρακτήριζαν το τίμημα είτε ως «εξευτελιστικό» και τη συμφωνία ως «οικονομικό σκάνδαλο», είτε «δώρο στον κ. Λάτση». Ο ίδιος ο κ. Χ. Σπίρτζης, πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. τότε και νυν συναρμόδιος υπουργός, χαρακτήριζε στις 30 Οκτωβρίου 2014 το ΤΑΙΠΕΔ «δημοπρατήριο», υπολόγιζε την αξία του τιμήματος για την επένδυση στα 3 δισ. ευρώ και την χαρακτήριζε ως «δώρο», «228% χαμηλότερα από την αξία του», ενώ μιλούσε για «τεράστιες πολιτικές ευθύνες». Ανάλογα απαξιωτικές ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου και των στελεχών των ΑΝΕΛ, σημερινών κυβερνητικών εταίρων του ΣΥΡΙΖΑ» επισημαίνει η ΝΔ κάνοντας λόγο για «δυνάμεις του λαϊκισμού αφού πότισαν με ψέματα και αφορισμούς το δημόσιο διάλογο, προκαλώντας σύγχυση και υποδαυλίζοντας κινητοποιήσεις ενάντια στην επένδυση, «μπλόκαραν» κάθε πρόοδο στην υλοποίηση του έργου όταν έγιναν κυβέρνηση. Επί 18 μήνες τώρα δεν έκαναν τίποτα! Ενώ η συμφωνία είχε επέλθει από το 2014 και η πρώτη δόση από τον επενδυτή προς το Ελληνικό Δημόσιο είχε προϋπολογιστεί για το 2015!» τονίζουν χαρακτηριστικά.

Μάλιστα η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση πως υπέγραψαν το «Μνημόνιο Κατανόησης» μόνο και μόνο για να κρατηθούν στην καρέκλα». Για άλλη μια φορά παίζουν καθυστέρηση πετώντας την «μπάλα στην εξέδρα. Θα υλοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αυτό που μέχρι χθες κατήγγειλε ως «ξεπούλημα»; Θα προχωρήσει ο κ. Σπίρτζης τις απαραίτητες διαδικασίες για αυτό το έργο, όταν δεν πιστεύει ότι πρέπει να γίνει; Άλλαξαν γνώμη στην κυβέρνηση; Αν συμβαίνει αυτό, ας παραδεχτούν ότι προσχωρούν σε μια κορυφαία επιλογή της Νέας Δημοκρατίας. Ας αναγνωρίσουν την τεράστια ευθύνη που φέρουν για την καθυστέρηση που προκάλεσαν στην επένδυση. Ας ζητήσουν συγγνώμη για τις δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που δεν δημιουργήθηκαν και για τα έργα υποδομής που δεν έγιναν. Και επιτέλους, ας παραδεχτούν ότι η επένδυση δίνει αναπτυξιακή πνοή, ενισχύει την απασχόληση, βελτιώνει την ποιότητα ζωής. Όλα αυτά δηλαδή που εμείς προτάσσουμε, ως θετική επιλογή που δίνει προοπτική στην Αττική και στην Ελλάδα, όχι ως αναγκαστική λύση για να πάρει η κυβέρνηση την «υποδόση» από τους δανειστές για να καθίσει λίγο ακόμη στην καρέκλα της εξουσίας» καταλήγει η ενημέρωση της ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα