ΝΔ: Για τι πράγμα ακριβώς είχε δώσει εντολή ο Τσίπρας;

ΑΘΗΝΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΔ.(EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΔ.(EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) EUROKINISSI

Ερωτήματα για τα όσα είπε σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός σχετικά με το σχέδιο Β θέτει η Συγγρού, σχολιάζοντας πως όταν υπάρχει φόβος να σε βγάλουν από το ευρώ προσπαθείς να το ματαιώσεις όχι να το φέρεις πιο κοντά

“Για τί ακριβώς πράγμα είχε δώσει εντολή ο κ. Τσίπρας;” Το ερώτημα αυτό θέτει η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας τα όσα είπε σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός σχετικά με το σχέδιο Β'.

“Στην αρχή μας είχε πει ότι είχε δώσει εντολή να εξακριβωθούν οι επιπτώσεις από ένα Grexit. Τώρα μας λέει κάτι άλλο. Ότι έδωσε εντολή εκπόνησης σχεδίου Β’ για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης”, σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση το γραφείο τύπου της Συγγρού.

“Όταν υπάρχει φόβος να σε βγάλουν από το ευρώ, προσπαθείς να το ματαιώσεις και όχι να το φέρεις πιο κοντά” σχολιάζει η Ν.Δ, διερωτώμενη τι περιελάμβανε τελικά αυτό το σχέδιο Β' που για πρώτη φορά λέει ο κ.Τσίπρας ότι έδωσε εντολή να εκπονηθεί:

“Περιελάμβανε έφοδο στο νομισματοκοπείο;

Περιελάμβανε έκδοση IOUs;

Περιελάμβανε παράλληλο σύστημα πληρωμών;

Και πόσο θεσμικά ήταν όλα αυτά; Και με ποιους τα συζητούσε; Με την Τράπεζα της Ελλάδος, με τα κόμματα ή με εξωθεσμικά πρόσωπα, όπως π.χ. ο Γκαλμπρέιθ;

Και με ποιο δικαίωμα τέτοια εξωθεσμικά πρόσωπα γνώριζαν ευαίσθητα εθνικά θέματα, όπως αυτό της οικονομίας της χώρας μας;

Πως είναι δυνατόν άνθρωποι που έχουν αποδεδειγμένα σχέση με Funds να γνωρίζουν τα μυστικά της χώρας και μάλιστα να εκπονούν τέτοιου είδους σχέδια;”

Η ανακοίνωση της Ν.Δ καταλήγει στο σχόλιο: “Μετά την ομολογία του πρωθυπουργού ανησυχούμε ακόμα περισσότερο”.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, που βλέπει εκλογές στα τέλη Οκτωβρίου και ετοιμάζεται αναλόγως, παρακολουθεί με ανησυχία και τις εσωτερικές εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ καθώς εκφράζονται φόβοι πως τα εσωκομματικά του κυβερνώντος κόμματος θα σταθούν εμπόδιο στην επίτευξη μίας συμφωνίας.

Στο στόχαστρο της ΝΔ βρίσκεται κυρίως ο Γιάνης Βαρουφάκης, στο κάδρο όμως μπαίνει και ο κ.Τσίπρας, με την αξιωματική αντιπολίτευση πάντως να μην επιδιώκει σε κεντρικό τουλάχιστον επίπεδο την αμφισβήτηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να πάρει την ευθύνη και να κυβερνήσει, ολοκληρώνοντας τη “στροφή στο ρεαλισμό” και εγκαταλείποντας οριστικά κάθε φλερτ με τα κατά ΝΔ “σταγονίδια της δραχμής”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Τσίπρας, Βαρουφάκης, Μεϊμαράκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας για plan B: Φυσικά και είχα δώσει εντολή στον Βαρουφάκη για επεξεργασία σχεδίου άμυνας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Πολιτικές ευθύνες για το σχέδιο Βαρουφάκη αναδεικνύει ο Μεϊμαράκης

SHARE:

24Media Network