ΝΔ: Η ΕΕΤΤ αποτελεί το νέο θύμα της Κυβέρνησης

ΒΟΥΛΗ - Συζήτηση της υπ. αριθ. 11/7/3.12.2015 επίκαιρης επερώτησης, αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών, 74 Βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,  σχετικά με  «την αναγκαιότητα και διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων», Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΒΟΥΛΗ - Συζήτηση της υπ. αριθ. 11/7/3.12.2015 επίκαιρης επερώτησης, αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών, 74 Βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, σχετικά με «την αναγκαιότητα και διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων», Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Τι αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους, οι Όλγα Κεφαλογιάννη και Κώστας Καραμανλής για την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

Η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κώστας Καραμανλής, κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση αναφορικά με την υπονόμευση του έργου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Για το θέμα αυτό, οι δύο βουλευτές έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, μετά την αφαίρεση των ουσιαστικών αρμοδιοτήτων του Εθνικού Συμβουλίου  Ραδιοτηλεόρασης, την επίθεση κατά της Ρυθμιστικής Αρχής Ενεργείας, την παράκαμψη της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, έρχονται τώρα να υπονομεύσουν και το έργο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Η Κυβέρνηση, όχι μόνο κωφεύει στις εκκλήσεις για άμεση τοποθέτηση Προέδρου στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, μιας και η θέση αυτή παραμένει κενή από τις 23 Ιανουαρίου 2015, αλλά έρχεται τώρα να την παρακάμψει, χρησιμοποιώντας αυτό το γεγονός ως επιχείρημα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Εγκύκλιος που εξέδωσε το Υπουργείο ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ., αναφορικά με την επέκταση του δικαιώματος εκπομπής των Τοπικών Ραδιοφωνικών Σταθμών από τα όρια του Νομού, σ’ αυτά της Περιφέρειας, παρακάμπτοντας πλήρως τον έλεγχο της Ρυθμιστικής Αρχής.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Κυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, μέχρι τη νόμιμη συγκρότηση της ολομέλειας της ΕΕΤΤ, την οποία η ίδια με τις πράξεις της μπλοκάρει.

Ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης σ’ ό,τι αφορά το θεσμό των Ανεξαρτήτων Αρχών δεν έχει πλέον όρια. Και δυστυχώς είναι εμφανής σε όλες τις πολιτικές ενέργειες και τις αποφάσεις της».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE: