ΝΔ: Η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση να φέρει τώρα συμφωνία για το Σκοπιανό

ΝΔ: Η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση να φέρει τώρα συμφωνία για το Σκοπιανό
Τα γραφεία της ΝΔ Eurokinissi

Επιμένουν στη διχογνωμία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στη ΝΔ και ζητούν πριν από την υπογραφή συμφωνίας ο πρωθυπουργός να ενημερώσει τη Βουλή.

Αποφασισμένη να δημιουργήσει μείζον εσωτερικό πολιτικό ζήτημα είναι η Νέα Δημοκρατία διαβλέποντας πως είναι θέμα χρόνου να πέσουν οι υπογραφές σε μια συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων. Εφόσον μπουν υπογραφές, σημειώνει το Μοσχάτο, αυτές θα δεσμεύουν τη χώρα και στο πλαίσιο αυτό, τονίζουν ότι “ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να δεσμεύσει τη χώρα, αν δεν έχει πείσει πρώτα την κυβέρνησή του”.

Ήδη από χτες το στίγμα της στάσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης το έδωσε με τη δήλωσή της η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη εστιάζοντας κατ’ αποκλειστικότητα στην έλλειψη “πολιτικής νομιμοποίησης” της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα με το επιχείρημα ότι δεν διαθέτει κοινοβουλευτική κυβερνητική πλειοψηφία, από την άποψη ότι ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ διαφωνούν με τη σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία στην επίλυση του ονόματος της ΠΓΔΜ.

Πάντως στη ΝΔ περιμένοντας να δουν τη κατά τα φαινόμενα επιτευχθείσα συμφωνία καλούν τον πρωθυπουργό να προκαλέσει συζήτηση στη βουλή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εάν τον καλέσει ο κ. Τσίπρας για ενημέρωση, θα ζητήσει να γίνει συζήτηση στη Βουλή πριν από την κύρωση της συμφωνίας, προκειμένου να διευκρινιστεί ποιες δεσμεύσεις πήρε η κυβέρνηση, τι κερδίζει η χώρα και τι χάνει, λένε τα στελέχη της ΝΔ. Ωστόσο όπως φαίνεται και από τη δήλωση Χατζηδάκη η ΝΔ δεν προτίθεται να ψηφίσει συμφωνία καθώς ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι από τις πληροφορίες που υπάρχουν στο Μοσχάτο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να ψηφίσει την υπό διαπραγμάτευση συμφωνία.

Σε κάθε περίπτωση “καλύτερη μια καλή συμφωνία μετά, παρά μια χειρότερη τώρα”, λένε στη ΝΔ, καταδεικνύοντας τις προθέσεις τους για τη συνέχεια. Μάλιστα ο τομεάρχης εξωτερικών επανέλαβε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ότι αν η συμφωνία έχει ουρές και εκκρεμότητες, μια κυβέρνηση της ΝΔ θα τις επαναδιαπραγματευτεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα