ΝΔ: Η κυβέρνηση πρόθυμη σε εθνικές υποχωρήσεις στο Σκοπιανό

Tα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς 62, στο Μοσχάτο
Tα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς 62, στο Μοσχάτο EUROKINISSI

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί Τσίπρα - Καμμένο ότι προκειμένου να μείνουν στην εξουσία σχεδιάζουν να δεσμεύσουν τη χώρα σε συμφωνία και βαφτίζουν ακροδεξιά την εθνική ευαισθησία της πλειοψηφίας των Ελλήνων

Για προθυμία "να κάνει βαριές εθνικές υποχωρήσεις" προκειμένου να κρατηθεί μερικούς ακόμη μήνες στην εξουσία" κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωσή της, ενώ παράλληλα τονίζει πως για τον λόγο αυτό "βαφτίζει ακροδεξιά την εθνική ευαισθησία της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων".  

Από το Γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκδόθηκε ειδικότερα η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Η κυβέρνηση Τσίπρα, Καμμένου, Κοτζιά, για να κρατηθεί μερικούς ακόμη μήνες στην εξουσία, εμφανίζεται πια πρόθυμη να κάνει βαριές εθνικές υποχωρήσεις. Γι αυτό βαφτίζει ακροδεξιά την εθνική ευαισθησία της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων και αναζητεί απεγνωσμένα άλλοθι και συνενόχους, αδυνατίζοντας την διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας.

Η ΝΔ είναι ξεκάθαρη. Η λύση πρέπει να είναι ενιαία, συνολική και να περιλαμβάνει τρία στοιχεία: Αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων, αφαίρεση κάθε αλυτρωτικού στοιχείου και μία ονομασία για όλες τις χρήσεις εντός και εκτός σκοπιανών συνόρων. Η εκχώρηση “Μακεδονικής εθνότητας” και “μακεδονικής γλώσσας” δεν είναι αποδεκτή.

Ξεκάθαρη είναι και η προειδοποίησή μας στον κ. Τσίπρα. Δεν διαθέτει καμία πολιτική νομιμοποίηση για να δεσμεύσει τη χώρα μας σε μία διεθνή συμφωνία που θα ζημιώνει τα εθνικά συμφέροντα".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Σκοπιανό
SHARE: