ΝΔ: Η σχέση Τσίπρα-Καμμένου και ο στόχος των ψήφων του κέντρου

ΝΔ: Η σχέση Τσίπρα-Καμμένου και ο στόχος των ψήφων του κέντρου
Νέα Δημοκρατία, Κεντρικά Γραφεία Eurokinissi

Οι καταγγελίες περί καθεστωτισμού, η συμφωνία των Πρεσπών και η προσπάθεια διεμβολισμού του μεσαίου χώρου.

Στη μάχη για το χώρο του λεγόμενου κέντρου θα εστιάσει στο εξής η Νέα Δημοκρατία βλέποντας τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων και κυρίως το γεγονός ότι η βασική δεξαμενή εκ της οποίας μπορεί να αντλήσει εκλογικά οφέλη είναι η ψήφος που σήμερα στρέφεται στην αποχή.

Σε αυτό το πλαίσιο θα στοχοποιηθεί με συνεχείς βολές η σχέση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο και αυτό διότι κατά πως βλέπουν στο Μοσχάτο οι κινήσεις του υπουργού Άμυνας προσφέρονται για να ακυρώνουν τη ρητορική με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται κατά της ΝΔ. Οι καταγγελίες περί καθεστωτισμού σε συνδυασμό με την εικόνα που δημιούργησε η μήνυση και η αυτόφωρη διαδικασία κατά των δημοσιογράφων του “Φιλελεύθερου” είναι ενδεικτική του κλίματος.

Την ίδια ώρα, άλλες πλευρές της σχέσης των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου, η ΝΔ δεν έχει σκοπό να της αφήσει στο απυρόβλητο και δεν είναι τυχαίο ότι ο αρμόδιος αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος ανέδειξε τη “διάσταση απόψεων” της υπουργού προστασίας του πολίτη Όλγας Γεροβασίλη και της υφυπουργού της Κατερίνας Παπακώστα για τον νόμο Παρασκευόπουλου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση να εμπεδώσει αίσθημα ασφάλειας.

Παράλληλα όμως στη ΝΔ δεν θα παραιτηθούν και από τη φθορά της κυβέρνησης από τα δεξιά της με στόχο να μην επιτρέψουν τη διασπορά ψήφων που θα λειτουργήσει ως ανάχωμα στους στόχους της ΝΔ. Αιχμή σε αυτό το ζήτημα είναι η συμφωνία των Πρεσπών και οι συνεχείς εντάσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού. Ας τηρήσει ο Καμμένος αυτά που λέει και τότε θα δούμε εάν η ΝΔ μιλάει εκ του ασφαλούς ανέφερε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Κώστας Τσιάρας μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 αναφορικά με την καταψήφιση της συμφωνίας από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα