ΝΔ: 'Με τους πολίτες σχεδιάζουμε το μέλλον της Ελλάδας'

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
 
 


ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI EUROKINISSI

Γιατί η ΝΔ χαρακτηρίζει άσχετη, ανίκανη και εκτός τόπου και χρόνου την κυβέρνηση

Το σχόλιο της ΝΔ για «κυβέρνηση εκτός τόπου και χρόνου, χωρίς την παραμικρή επαφή με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία» αναφορικά με τον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης, σε συνδυασμό με τις κατηγορίες για «ασχετοσύνη» και «ανικανότητα» σε ότι αφορά την προετοιμασία και την προαναγγελία της εξόδου στις αγορές, θα δώσουν τον τόνο στην από εδώ και πέρα κριτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πολιτική της κυβέρνησης.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρώτο πράγμα που θέλησε να επισημάνει και να στείλει ως κεντρικό μήνυμα στην έναρξη της περιοδείας του στη Λακωνία και στην επαφή του με τους πολίτες ήταν ότι συναντά «οργή και απογοήτευση» του κόσμου με αποδέκτες την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα. Ενώ την ίδια ώρα έκλεινε τον κύκλο της επίσκεψής του διαβεβαιώνοντας ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ θα διαμορφωθεί με την «ενεργό συμμετοχή, πολιτών, φορέων και επιχειρηματικού κόσμου», με τους συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ να σημειώνουν ότι «με τους πολίτες σχεδιάζουμε το μέλλον της Ελλάδας».

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επενδύουν πολιτικά στην ανάδειξη δύο τέτοιων αντιθετικών εικόνων ανάμεσα στη ΝΔ και την κυβέρνηση, καθώς πάνω σ’ αυτό το έδαφος το Μοσχάτο θα προσπαθήσει να οικοδομήσει το δικό του θετικό αφήγημα και να προβάλει τη δική του πολιτική πρόταση.

Παράλληλα το κλίμα «οργής και αγανάκτησης» μέσα στην κοινωνία, στη ΝΔ θεωρούν ότι είναι εκ των βασικών λόγων που υποχρεώνει την κυβέρνηση να επιδίδεται σε κινήσεις όπως πχ η συντήρηση της κόντρας της με τους ανώτατους δικαστές. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ερμηνεύουν αυτή την κατάσταση ως «αντιπερισπασμό» του Μαξίμου για να αντιμετωπίσει την κοινωνική δυσαρέσκεια από το τέταρτο μνημόνιο αλλά ταυτόχρονα εκτιμούν ότι βγάζει στην επιφάνεια την «καθεστωτική αντίληψη» της κυβέρνησης για τον έλεγχο των θεσμών και του κράτους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE: