ΝΔ: Μετά τη στήριξη σε Άδωνι μετωπική με κυβέρνηση για τη Novartis

ΝΔ: Μετά τη στήριξη σε Άδωνι μετωπική με κυβέρνηση για τη Novartis
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ ΑΔΩΝI ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ NOVARTIS---ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Συνεδριάζει σήμερα το συντονιστικό των τομεαρχών της ΝΔ. Υψηλοί τόνοι και για τα ελληνοτουρκικά και τους δύο στρατιωτικούς

Σε γραμμή πλήρους απονομιμοποίησης των διαδικασιών έρευνας για το σκάνδαλο της Novartis που ακολουθεί η κυβερνητική πλειοψηφία εγκαινιάζει η ΝΔ, περνώντας ταυτόχρονα στην αντεπίθεση καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιθυμεί τη συγκάλυψη για να αιωρούνται οι κατηγορίες κατά των εμπλεκόμενων πολιτικών της αντιπάλων. Πηγές της ΝΔ μάλιστα τόνιζαν απαντώντας στην κυβέρνηση ότι «από το Μαξίμου και τον λαλίστατο κυβερνητικό εκπρόσωπο παραδόξως διέφυγε ότι από την προανακριτική δεν αποχώρησαν μόνον η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στελέχη των οποίων υποτίθεται ότι διώκονται, αλλά όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αραγε έχουν καμία εξήγηση γι αυτό ή ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί ότι όλοι πια έχουν καταλάβει τη σκευωρία που έστησαν;».

«Με τον ίδιο τρόπο που στηρίχθηκαν σε ανώνυμους μάρτυρες, γεμάτους από αντιφατικές καταγγελίες που παραβίασαν κάθε δικονομική διάταξη, με τον ίδιο τρόπο που απήγγειλαν κατηγορίες και έστησαν κάλπες για να συγκροτήσουν αυτή την επιτροπή, με τον ίδιο τρόπο που αναγνώρισαν οι ίδιοι την αρμοδιότητα αυτής της επιτροπής, ευρισκόμενοι μπροστά στα αδιέξοδά τους, επιμένουν στο δρόμο της σπίλωσης των πολιτικών προσώπων και αρνούνται την ουσιαστική εξέταση της υπόθεσης», είπε ο Μάκης Βορίδης εξηγώντας τους λόγους αποχώρησης της ΝΔ από την προανακριτική επιτροπή.

Σε αυτό το πολιτικό φόντο συγκαλεί σήμερα στη μία το μεσημέρι το συντονιστικό των τομεαρχών ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναμένεται να αναφερθεί στο σκάνδαλο της Νοvartis σημειώνοντας σύμφωνα με πληροφορίες ότι για πρώτη φορά η αντιπολίτευση αξιώνει διαλεύκανση και η πλειοψηφία την αρνείται. Όπως εξηγούσαν συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ δεν υπάρχει προηγούμενο πρώτα να καλούνται να καταθέσουν όσοι κατηγορούνται και μετά να προσέρχονται οι μάρτυρες.

Μέσα σε αυτό το κλίμα της μετωπικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και λίγο πριν ξεκινήσει η εξέταση των φερόμενων ως εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο της Novartis, το Μοσχάτο επαναβεβαίωσε τη στήριξή του στον Άδωνι Γεωργιάδη και την παραμονή του στην αντιπροεδρία της ΝΔ. Ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης για να καταδείξει ότι απολαμβάνει της πλήρους στήριξης της ηγεσίας της ΝΔ παραχώρησε έκτακτη συνέντευξη τύπου χτες από τα κεντρικά γραφεία της κόμματος καταγγέλλοντας και στην περίπτωση του ΚΕΕΛΠΝΟ σκευωρία σε βάρος του. Μάλιστα η κίνησή του αυτή γίνεται τη στιγμή που ο ίδιος δημοσιοποίησε ότι η παραίτησή του δεν είχε γίνει δεκτή από τον κ. Μητσοτάκης όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, ενώ οι συνεργάτες του συνιστούσαν να παραμείνουμε στο γεγονός ότι παραμένει αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 υπογράμμισε ότι αν ο κ. Μητσοτάκης αποδεχόταν την παραίτηση του Άδωνι Γεωργιάδη θα ήταν «σαν να έβγαζε πόρισμα για την ενοχή του οποιουδήποτε». «Οι θέσεις των αντιπροέδρων είναι δοτές, ορθώς την υπέβαλλε και ορθώς ο Μητσοτάκης δεν την έκανε αποδεκτή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της βουλής.

Υψηλοί τόνοι και για τους δύο στρατιωτικούς

Την ίδια ώρα, τους τόνους αναμένεται να σηκώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και για το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών κατηγορώντας την κυβέρνηση για «αλλοπρόσαλλους χειρισμούς». Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη ανέφεραν ότι «ενώ ο υπουργός Εξωτερικών εξέφραζε την ελπίδα να πιάσει τόπο η παρέμβαση Μέρκελ στον Ερντογάν, ξαφνικά το μετέτρεψαν σε διμερές θέμα. Και αν έστω ήταν διμερές, γιατί τότε διστάζει ο πρωθυπουργός να το θέσει την επιστροφή των δύο σε ανώτατο επίπεδο (Ερντογάν);». Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι «η ΝΔ είναι σαφώς υπέρ της διεθνοποίησης του ζητήματος», με τον ίδιο μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προτάσσει σε όλες του τις επαφές στο εξωτερικό την τουρκική προκλητικότητα. Χθες, μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ, στη συνάντησή του με τον εμίρη του Κατάρ Hamad bin Khalifa Al Thani, ζήτησε τη μεσολάβησή του για το θέμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα