ΝΔ: Να ξεκινήσει την ενημέρωση από τον Καμμένο ο Κοτζιάς

Τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας
Τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας EUROKINISSI

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντά στην κυβερνητική δυσαρέσκεια για την άρνηση του Μητσοτάκη να συναντήθει με τον υπουργό Εξωτερικών, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αναζητά συνενόχους για τη διαφαινόμενη αποτυχία. Δευτέρα και Τρίτη οι συναντήσεις με τους υπόλοιπους αρχηγούς

Με καρφιά για τη στάση του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου στο Σκοπιανό απαντά η Νέα Δημοκρατία στην κυβερνητική δυσαρέσκεια για την άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να συναντήθει με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ο οποίος Δευτέρα και Τρίτη θα ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων για τα αποτελέσματα της σημερινής τριμερούς στη Βιέννη.

"Ύστερα από τρεις μήνες μυστικών διαπραγματεύσεων που συνεχίζονται, παρότι οι εκπρόσωποι της πΓΔΜ αρνούνται να αναθεωρήσουν το Σύνταγμά τους, η Κυβέρνηση αποφάσισε ξαφνικά να “ενημερώσει” τα Κόμματα", αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωση της και καταλήγει: "Η Νέα Δημοκρατία εξυπακούεται ότι θα ενημερωθεί στο επίπεδο που όρισε η Κυβέρνηση. Θα προτείναμε, ωστόσο, στους κυρίους Τσίπρα και Κοτζιά να ξεκινήσουν την “ενημέρωση” από τον κ. Καμμένο, μήπως καταλάβουν, επιτέλους, ότι είναι τραγέλαφος, μια Κυβέρνηση σκορποχώρι, να αναζητά συνενόχους στην Αντιπολίτευση για την διαφαινόμενη διπλωματική αποτυχία της".

Οι συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών με τους αρχηγούς των κομμάτων θα πραγματοποιηθούν Δευτέρα και Τρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κοτζιάς θα είναι αυτός που θα μεταβεί στην έδρα των κομμάτων και όχι το αντίθετο, οι αρχηγοί των κομμάτων στο υπουργείο Εξωτερικών.

Η αρχή όμως δεν θα γίνει με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως θα όριζε το πρωτόκολο, μετά την άρνηση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, να αποδεχθεί την πρόσκληση ενημέρωσής του από τον υπουργό Εξωτερικών και την αντικατάστασή του από τον τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος, Γιώργο Κουμουτσάκο.

Για τον λόγο αυτόν, ο κ. Κοτζιάς, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συναντηθεί με τον κ. Κουμουτσάκο στο τέλος, μετά από τις συναντήσεις που θα έχει με τους υπόλοιπους επικεφαλής των κομμάτων, τη Φώφη Γεννηματά, τον Δημήτρη Κουτσούμπα, τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Βασίλη Λεβέντη.

Μολονότι δεν είναι ακόμη γνωστή η σειρά με την οποία ο Ν. Κοτζιάς θα επισκεφθεί τις έδρες των κομμάτων, ο ίδιος σχολιάζοντας το θέμα, είπε ότι τη Δευτέρα θα είναι η πρώτη φορά μετά από 29 χρόνια που θα διαβεί την πόρτα στο «Σπίτι του λαού», στον Περισσό, για τη συνάντησή του με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ την Τρίτη αναμένεται η συνάντηση με τη Φώφη Γεννηματά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό, Νέα Δημοκρατία, Καμμένος

ADVERTISING

SHARE: