ΝΔ: ΝΑΙ στη σύσταση εξεταστικής για δάνεια και χρέη κομμάτων και ΜΜΕ

ΝΔ: ΝΑΙ στη σύσταση εξεταστικής για δάνεια και χρέη κομμάτων και ΜΜΕ
Άποψη των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Zητάει από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την αρνητική της στάση και να υπερψηφίσει με τη σειρά της την πρόταση της ΝΔ για εξεταστική για την οικονομία

Ναι επί της αρχής λέει η ΝΔ τελικά στην πρόταση της κυβέρνησης για τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια και τα χρέη των κομμάτων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητάει από την κυβέρνηση να αποδεχθεί τη δική της πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα ερευνήσει την επιβολή του τρίτου μνημονίου και των capital controls καθώς και το αν υπήρξε σχέδιο επιστροφής στη δραχμή την περίοδο Βαρουφάκη.

Με δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ τόνισε ότι η πρόταση της κυβέρνησης δεν έχει μέλημα τη διαφάνεια προσθέτοντας ότι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «προσπαθούν να εγκλωβίσουν το δημόσιο διάλογο και τα άλλα κόμματα τους μικροκομματικούς επικοινωνιακούς τακτικισμούς τους» καταλήγοντας ωστόσο πως «για λόγους αρχής η ΝΔ υπερψηφίζει την πρόταση σύστασης αυτής της εξεταστικής» διότι «διαχρονικά έχει ταχθεί εμπράκτως υπέρ της διαφάνειας στο δημόσιο βίο.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Κουμουτσάκου έχει ως εξής:

«Με τη σημερινή πρότασή τους για Εξεταστική Επιτροπή οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχουν ως αληθινό μέλημά τους τη διαφάνεια. Προσπαθούν να εγκλωβίσουν το δημόσιο διάλογο και τα άλλα κόμματα στους μικροκομματικούς,  επικοινωνιακούς τακτικισμούς τους. Δεν θα το επιτύχουν. Η Νέα Δημοκρατία έχει διαχρονικά ταχθεί εμπράκτως υπέρ της διαφάνειας στο δημόσιο βίο.

Πρόσφατα, ο Πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε απτά δείγματα γραφής του σεβασμού του στους φορολογούμενους πολίτες, δίνοντας στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του Κόμματος και ένα αυστηρό πρόγραμμα αποπληρωμής των δανείων της.

Συνεπώς, για λόγους αρχής, η Νέα Δημοκρατία υπερψηφίζει την πρόταση σύστασης αυτής της Εξεταστικής Επιτροπής.

Η απάντηση της κυβέρνησης

“ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι εκτεθειμένες επί πολλά χρόνια για την κακοδιαχείριση των οικονομικών τους και τα θαλασσοδάνεια που ελάμβαναν” ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΝΔ. Όπως πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές “η αποδοχή της διερεύνησης της υπόθεσης από εξεταστική επιτροπή είναι το ελάχιστο το οποίο μπορούν να πράξουν για να μην εκτεθούν περαιτέρω”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα