ΝΔ: Ο λαϊκισμός της κυβέρνησης ηττήθηκε από τα αποτελέσματα της πολιτικής της

Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων "Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε θέματα εκπαίδευσης", την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων "Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε θέματα εκπαίδευσης", την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Εφ’ όλης της ύλης επίθεση στον πρωθυπουργό ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με επίκεντρο την πορεία της οικονομίας αλλά και τη λειτουργία των θεσμών. Σταθερά στο στόχαστρο της ΝΔ Καμμένος και Τόσκας

Η αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο χαιρετισμό του στο συνέδριο της ΔΗΣΥ πως «οι ακραίοι λαϊκιστές ότι κερδίζουν με το ψέμα και τις αυταπάτες, τα χάνουν από την πραγματικότητα της οικονομίας, ηττώνται από τα γεγονότα που οι ίδιες δημιουργούν. Είναι η λιτότητα, η υπανάπτυξη και η φτώχεια που τις συντρίβουν. Αλλά και που διαλύουν την εφήμερη σχέση τους με την κοινωνία» αποτελεί την κορωνίδα του «συνολικού απολογισμού» για την πορεία της χώρας τα τελευταία δύο χρόνια που κάνουν στη ΝΔ ενόψει της σημερινής προ ημερησίας συζήτησης στη βουλή για την οικονομία που θα διεξαχθεί κατόπιν αιτήματος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Μητσοτάκης θέλει να καταστήσει απολογούμενο ενώπιον της βουλής και της κοινωνίας τον πρωθυπουργό «έτσι όπως διαπραγματεύτηκε με τους εταίρους». Στη ΝΔ επιμένουν να μιλούν για αποτυχία της κυβέρνησης και κατάρρευση του αφηγήματος του Αλέξη Τσίπρα και έχουν προετοιμαστεί για μια σκληρή αντιπαράθεση εφ’ όλης της ύλης με επίκεντρο την πορεία της οικονομίας αλλά που δεν θα περιοριστεί μόνο εκεί.

Ήδη από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας η ΝΔ κλιμάκωσε την επιθετική της ρητορική κατά του πρωθυπουργού εγκαλώντας τον για πολιτική κάλυψη στον Πάνο Καμμένο και τον Παύλο Πολάκη κατηγορώντας το Μαξίμου για «αυταρχισμό» και «αλαζονεία». Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ως διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση την ανάγκη «προστασίας των θεσμικών αρμών της χώρας», ενώ εξακολουθεί να βάλλει σταθερά κατά του υπουργού προστασίας του πολίτη Νίκου Τόσκα υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει ελευθερία χωρίς ασφάλεια».

SHARE: