ΝΔ: Ο Μητσοτάκης υπόσχεται 'αλήθεια' και ζητάει 'πλάτη'

Day conference `Greece after Brexit` organized by Konstantinos Karamanlis Institute, in Athens, on July 15, 2016 /    `    `,     ,  ,  15 , 2016
Day conference `Greece after Brexit` organized by Konstantinos Karamanlis Institute, in Athens, on July 15, 2016 / ` `, , , 15 , 2016 ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Ποια μηνύματα στέλνει σε εργαζόμενους και εργοδότες ο πρόεδρος της ΝΔ ενόψει ΔΕΘ

Η φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους κοινωνικούς εταίρους ότι «όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη» ώστε «επιτέλους να προτάξουμε ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που θα βάλουν την ελληνική οικονομία σε πραγματικά αναπτυξιακή τροχιά» είναι ένα σαφές μήνυμα ενόψει της ΔΕΘ ότι η απόφαση του προέδρου της ΝΔ να μην ενδώσει στις «σειρήνες της παροχολογίας» είναι αμετάκλητη.

Αυτό το μήνυμα αναμένεται να επαναλάβει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατά τις σημερινές συναντήσεις που θα έχει με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της βόρειας Ελλάδας και φυσικά αυτό θα είναι το στίγμα που θα δώσει το Σαββατοκύριακο και από τη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 81ης Διεθνούς Έκθεσης, παρά το γεγονός ότι έχει δεχτεί και κάποιες διαφορετικές εισηγήσεις για περισσότερες συγκεκριμένες εξαγγελίες-παροχές.

Από εκεί και πέρα το τρίπτυχο μείωση της φορολογίας, μείωση των δαπανών και στήριξη των ιδιωτικών επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας αναμένεται να κυριαρχήσει στο λόγο του κ. Μητσοτάκη στο πλαίσιο του δικού του αφηγήματος και του δικού του οδικού χάρτη για την έξοδο από την κρίση. Στην κατεύθυνση αυτή εξετάζονται σκέψεις και προτάσεις για κάποιες πιο συγκεκριμένες εξαγγελίες πέραν των όσων έχει ήδη πει για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% με ορίζοντα διετίας, αν και οι συνεργάτες του δείχνουν εξαιρετικά συγκρατημένοι για διακηρύξεις που εκλαμβάνονται από τους πολίτες ως υποσχέσεις που αθετούνται με την ανάληψη της εξουσίας.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση η «υπόσχεση» του κ. Μητσοτάκη προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της χώρας είναι ότι «θα προτάξουμε μια συμφωνία αλήθειας» για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ Μητσοτάκης πάντως έχει προϊδεάσει για το πνεύμα μέσα στο οποίο θέλει να κινηθεί στη ΔΕΘ όταν σε πρόσφατη ημερίδα είχε δείξει ως μια από τις βασικές αιτίες που η χώρα βρίσκεται εντός μνημονιακού πλαισίου το γεγονός ότι το πολιτικό σύστημα δεν έχει την «ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων» που σήμερα γίνονται στο πλαίσιο του μνημονίου.

SHARE: