ΝΔ: ‘Ο Τσίπρας καλύπτει τον Καμμένο’

ΝΔ: ‘Ο Τσίπρας καλύπτει τον Καμμένο’

Η αξιωματική αντιπολίτευση δίνει συνέχεια στην αντιπαράθεση για τον υπουργό Άμυνας, τον οποίο καλεί να έλθει στη Βουλή και να απαντήσει σε ερώτηση για επικοινωνία του με τον ισοβίτη Γιαννουκάκη. Την κλήση Καμμένου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητά το Ποτάμι

Κλιμακώνει  την αντιπαράθεση της με την κυβέρνηση με αιχμή τον Πάνο Καμμένο  η ΝΔ που απαντά στην επίθεση του Μαξίμου καταλογίζοντας στην κυβέρνηση  πλήρη πολιτική κάλυψη σε «έκνομες συμπεριφορές». Μάλιστα η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει στα δικά της ερωτήματα και εγκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα για  «πλήρη πολιτική, ηθική και αισθητική ταύτιση» προκειμένου να κρατήσουν τις «καρέκλες» της εξουσίας. Αναλυτικότερα σε ανακοίνωσή της η ΝΔ τονίζει σε απάντηση στη χτεσινή ανακοίνωση του Μαξίμου:

«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί απεγνωσμένα να αλλάξει την ουσία του μείζονος πολιτικού προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο.

Όλοι οι πολίτες αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν ο ίδιος ο Υπουργός Άμυνας της χώρας να παραβιάζει συστηματικά τους στρατιωτικούς κανονισμούς και τους νόμους;

Πώς είναι δυνατόν να προκαλεί με τη χυδαιότητα της συμπεριφοράς του και των μηνυμάτων του μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Πώς είναι δυνατόν να παρεμβαίνει εν ψυχρώ σε δικαστικές υποθέσεις συνομιλώντας με ισοβίτες στη φυλακή, κατάδικους για εμπόριο ναρκωτικών; Σε κάθε δε, πολιτισμένη και δημοκρατική χώρα η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητος θεσμός και οφείλει να κάνει τη δουλειά της χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση.

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα της κοινής γνώμης, ο κ. Καμμένος αποφεύγει να απαντήσει. Σιωπά.

Τη Δευτέρα στη Βουλή είναι υποχρεωμένος να έλθει να απαντήσει σε όλα αυτά, στο πλαίσιο Επίκαιρης Ερώτησης που έχει κατατεθεί. Εκτός αν συνεχίσει να κρύβεται πίσω από την υπεράσπιση που του παρέχει ο κυβερνητικός του συνεταίρος.

Γιατί είναι πλέον σαφές σε όλους ότι η παρέα του Μαξίμου, προκειμένου να κρατήσει τις καρέκλες της ανέχεται και επικροτεί τις μεθοδεύσεις του κ. Καμμένου, το ήθος και το ύφος που συνοδεύει τη δημόσια παρουσία του. Έφτασαν μάλιστα στο έσχατο σημείο αθλιότητας να αφήνουν χυδαίους και αδιανόητους υπαινιγμούς για να δικαιολογήσουν τις έκνομες συμπεριφορές τους.

Είναι σαφές πλέον ότι δεν πρόκειται για αναγκαία συμμαχία, αλλά για πλήρη πολιτική, ηθική και αισθητική ταύτιση.

Τους ευχόμαστε καλά ξεμπερδέματα. Και τους θυμίζουμε τη γνωστή φράση του Μάνου Χατζιδάκι: “Όταν συνηθίσεις το τέρας, αρχίζεις να του μοιάζεις”!».

Υπενθυμίζεται ότι ερώτηση προς τον κ.Καμμένο για τις καταγγελίες περί επικοινωνίας του με τον ισοβίτη κ.Γιαννουσάκη έχει καταθέσει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και τομεάρχης Εθνικής Άμυνας Άδωνις Γεωργιάδης.

Πληροφορίες από τη Βουλή αναφέρουν ότι πράγματι τη Δευτέρα θα συζητηθεί η ερώτηση που έχει καταθέσει ο κ. Γεωργιάδης και θα απαντήσει ο υπουργός Άμυνας.

Το Ποτάμι ζητά  κλήση Καμμένου στην Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας

Αίτημα προκειμένου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας να κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τις συνομιλίες που φέρεται να είχε με ισοβίτη κρατούμενο κατέθεσε το Ποτάμι, μετά και την τοποθέτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, που δέχτηκε ότι αυτές οι επαφές μπορεί να έχουν γίνει. Το σχετικό αίτημα διατυπώνει ο Ζ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Α’ Αθηνών με το Ποτάμι και μέλος της Επιτροπής, κ. Σπύρος Λυκούδης σε επιστολή του προς την Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας.

Ακολουθεί η σχετική επιστολή:

Προς την

Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

της Βουλής των Ελλήνων

Αθήνα, 23/6/2017

Κα Πρόεδρε,

Όλες τις τελευταίες μέρες και με συνεχή δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, υπάρχει μια έντονη συζήτηση σχετικά με τις επαφές και ανταλλαγές μηνυμάτων που είχε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, με καταδικασμένο σε ισόβια και έγκλειστο στις φυλακές για εγκληματικές πράξεις πολίτη.

Οι επαφές αυτές, δέχθηκε προχθές ότι μπορεί να έχουν υπάρξει και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Βουλή και μάλιστα με μία συγκεκριμένη επιχειρηματολόγηση.

Επειδή είναι προφανής ο κίνδυνος να βαρύνουν το πολιτικό κλίμα και από πολλές πλευρές αυτές οι πληροφορίες, ενδεχομένως δε αδίκως αν μείνουν αδιευκρίνιστες, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ καταθέτει και παρακαλεί να κάνετε δεκτό το αίτημα της πρόσκλησης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για να μας ενημερώσει για την ακρίβεια ή μη των δημοσιευμάτων και για οτιδήποτε άλλο σχετικά με το ζήτημα θα επέλεγε ο ίδιος να θέσει.

Σπυρίδων Λυκούδης

Βουλευτής Α’ Αθηνών

Ζ’ Αντιπροέδρος της Βουλής

Μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα