ΝΔ: Ο Τσίπρας θέλει την καρέκλα χωρίς το κόστος

ΝΔ: Ο Τσίπρας θέλει την καρέκλα χωρίς το κόστος
Παρουσίαση των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας για τη βελτίωση του καθεστώτος δωρεάς ανθρωπίνων ιστών β οργάνων και μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016, από την Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπο του Κόμματος, βουλευτή Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως και του υπεύθυνου του Τομέα Υγείας, βουλευτή Λάρισας, Χρήστο Κέλλα, παρουσία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Θετικά αποτιμούν στη ΝΔ τις κοινές διαπιστώσεις των άλλων αρχηγών της αντιπολίτευσης για την πορεία της οικονομίας και τις ευθύνες της κυβέρνησης. Παραμένουν όμως οι διαφωνίες τους με το κεντρικό γαλάζιο αίτημα των εκλογών

Από τη μια η εκτίμηση ότι «ο κ. Τσίπρας για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι η διατήρηση της εξουσίας του και το πολιτικό του μέλλον» και από την άλλη το ότι «διαπραγματεύεται τη συμφωνία με τις διάφορες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ουσιαστικά με τους εταίρους της χώρας» έχει θορυβήσει τη ΝΔ, καθώς διαβλέπει μια παρατεταμένη περίοδο οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας, χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει άμεσα ούτε το ενδεχόμενο πολιτικών εξελίξεων, αλλά ούτε και το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΝΔ με αφορμή το δημοσίευμα των Financial Times το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει ότι είχε επιτευχθεί συμφωνία με τους πιστωτές τον περασμένο μήνα αλλά ο Έλληνας πρωθυπουργός υπαναχώρησε εξ’ αιτίας του πολιτικού κόστους και των αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Στο Μοσχάτο εκτιμούν ότι επιβεβαιώνεται η κριτική τους προς την κυβέρνηση για «τη συνεχή καθυστέρηση που βουλιάζει την οικονομία και την κοινωνία στην αβεβαιότητα».

Ταυτόχρονα βέβαια προβληματίζονται ιδιαίτερα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να επιβάλλουν τις εκλογές τη στιγμή που όπως πιστεύουν η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη ούτε να εγκαταλείψει την εξουσία αλλά ούτε και να επωμιστεί τις ευθύνες που απορρέουν από τη διακυβέρνηση.

Σ’ αυτό το πλαίσιο γαλάζιες πηγές εκτιμούν ότι η πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει σε συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης προβάλλοντας την πολιτική πρόταση της ΝΔ συμβάλλει στην άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση να κυβερνήσει. Στο Μοσχάτο κρατούν τόσο την κοινή εκτίμηση Μητσοτάκη και Φώφης Γεννηματά ότι θα πρέπει να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα για να υπερβεί την κρίση η χώρα όπως επίσης και την κοινή διαπίστωση του προέδρου της ΝΔ με το Σταύρο Θεοδωράκη ότι η καθυστέρηση της αξιολόγησης έχει ολέθριες συνέπειες για την πορεία της οικονομίας.

Πάντως παραμένει μετέωρο το δια ταύτα αυτών των συναντήσεων, καθώς η άποψη της ΝΔ για άμεσες εκλογές προκειμένου να φύγει η κυβέρνηση δεν συμπίπτει σίγουρα με την άποψη του Σταύρου Θεοδωράκη καθώς και του Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος στη σημερινή συνάντησή του με τον αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να εκφράσει τη διαφωνία του με την άποψη του Κυριάκου Μητσοτάκη για αντιπολιτευτικό μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ εμμένοντας στην άποψή του για οικουμενική κυβέρνηση. Ενώ σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ παρά τα βήματα σύγκλισης που έγιναν με τη ΝΔ η Φώφη Γεννηματά εξακολουθεί να είναι προσεκτική θέλοντας να αποφύγει με την ίδια ένταση τόσο την ταύτιση με το ΣΥΡΙΖΑ όσο και τη συμπόρευση με τη ΝΔ.

(Φωτογραφία: SOOC)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα