ΝΔ: Ο Τσίπρας θριαμβολογεί στα συντρίμμια μισθών και συντάξεων

ΝΔ: Ο Τσίπρας θριαμβολογεί στα συντρίμμια μισθών και συντάξεων
Τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Για δραπέτευση από την πραγματικότητα κατηγορεί τον πρωθυπουργό ο Γιάννης Βρούτσης. Για ρουσφετολογικές προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα κατηγορεί την κυβέρνηση ο Μάκης Βορίδης

«Μεγάλο θράσος» καταλόγισε στον πρωθυπουργό ο τομεάρχης εργασίας της ΝΔ και πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης σημειώνοντας με αφορμή την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Εργασίας ότι «θριαμβολογεί πάνω στα ψέματα, τα συντρίμμια και τις πρωτοφανείς πληγές που άνοιξε στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας με θύματα τους ανέργους, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους».

Ο γαλάζιος πρώην υπουργός εργασίας αναφέρει συγκεκριμένα, ότι ο πρωθυπουργός θέλει να δραπετεύσει από την πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες και παραθέτει τις «επιτυχίες» του κ. Τσίπρα την τελευταία τριετία, όπως αναφέρει ειρωνικά για την πολιτική του υπουργείου Εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα η ΝΔ εγκαλεί την κυβέρνηση για:

«1. Δραματική μείωση, πάνω από δύο μισθούς για όλους τους εργαζόμενους, μέσα από εξοντωτικούς φόρους (άμεσους και έμμεσους) και εισφορές, καθώς και δυο διαδοχικές μειώσεις του αφορολόγητου.

  2. Απώλεια 200.000 θέσεων εργασίας, καθώς η ανεργία έπρεπε να κλείσει το Δεκέμβριο του 2016 στο 19,5% και τελικά έκλεισε στο 23,5%!

3. Απόλυτη κυριαρχία – για πρώτη φορά – στην αγορά εργασίας των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, έναντι της πλήρους απασχόλησης.

4. Πρωτοφανής φυγή των νέων στο εξωτερικό. Η τάση στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ τριπλασιάστηκε.

5.Πλήρης απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων με απλή τρίμηνη προειδοποίηση

6.Αθέτηση της υπόσχεσης για επαναφορά σε ισχύ των κλαδικών συμβάσεων. Τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε το αντίθετο.

7.Εξοντωτικές εισφορές που κυριολεκτικά “διαλύουν” ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες.

8.Άδικες και αχρείαστες μειώσεις συντάξεων -που ξεπερνούν τα 10 δις ευρώ- σε σημερινούς και αυριανούς συνταξιούχους. Μειώσεις που μεταφράζονται σε απώλεια, ως και τριών συντάξεων!

9.Ισχυρό πλήγμα στους χαμηλοσυνταξιούχους, με την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, καθώς και την κατάργηση των συντάξεων χηρείας

10. Πρωτοφανής “στάση πληρωμών” σε κύριες και επικουρικές συντάξεις που φθάνει τα 3 δις ευρώ και αφορά 139.000 κύριες συντάξεις, 127.000 επικουρικές και 63.000 εφάπαξ».

Βορίδης: Η κυβέρνηση κάνει ρουσφετολογικές προσλήψεις στο δημόσιο

Στο μεταξύ ο τομεάρχης εσωτερικών της ΝΔ Μάκης Βορίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ρουσφετολογικές πελατειακές προσλήψεις» στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα με αφορμή την κατάθεση νομοσχεδίου του υπουργείου εσωτερικών όπου σύμφωνα με τη ΝΔ « νομοθετεί αχρείαστες προσλήψεις και πρόσθετες δαπάνες του ευρύτερου Δημοσίου».

Όπως αναφέρει ο κ. Βορίδης «νομοθετούνται προσλήψεις εργαζομένων για δημοτικές εταιρίες που δεν υπάρχουν. Προσλαμβάνεται το προσωπικό των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών που δεν υπάρχουν πια.  Καταργείται η αναστολή προσλήψεων για τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, λες και αυτό είναι το κρίσιμο θέμα για τους πολίτες. 
Αναγνωρίζονται οδοιπορικά για τα ΔΗΠΕΘΕ, διορίζονται όσοι είχαν συμμετάσχει σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ για Νομικά Πρόσωπα που καταργήθηκαν ή λύθηκαν, νομοθετούνται επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας χωρίς πραγματικό λόγο. Ακόμη και το γάλα που δεν χορηγήθηκε σε εργαζόμενους ρυθμίζεται να αποδοθεί σε χρήμα!»

Καταλήγοντας ο τομεάρχης εσωτερικών της ΝΔ σημειώνει ότι «αυτή είναι η πολιτική της Κυβέρνησης: Ρουσφέτια, πελατειακές εξυπηρετήσεις  στην πλάτη των φορολογούμενων πολιτών. Η πολιτική της φιλοσοφία είναι βγαλμένη από το χθες που μας οδήγησε στην κρίση: Κρατισμός, ανορθολογικές προσλήψεις, και την ίδια ώρα, που εξοντώνει με την φορολογία τους ανθρώπους της παραγωγής και του μόχθου, αυξήσεις και επιδόματα στο προστατευμένο εργασιακό περιβάλλον του Δημοσίου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα