ΝΔ: Όχι σε συμφωνία για το Σκοπιανό χωρίς την έγκριση του Καμμένου

ΝΔ: Όχι σε συμφωνία για το Σκοπιανό χωρίς την έγκριση του Καμμένου
Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου Eurokinissi

Για πολιτικό παράδοξο μιλούν στη ΝΔ κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση για τις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ και την προληπτική χρηματοπιστωτική γραμμή. Το μεσημέρι υπό την προεδρία του Μητσοτάκη συνεδριάζει το συντονιστικό των τομεαρχών

Το “γάντι” στον Πάνο Καμμένο ρίχνουν από τη Νέα Δημοκρατία και επιμένουν να μιλούν για έλλειψη πολιτικής νομιμοποίησης του Αλέξη Τσίπρα να δεσμεύσει τη χώρα με μια συμφωνία για το Σκοπιανό χωρίς την σύμφωνη γνώμη του κυβερνητικού του εταίρου. Μάλιστα από το Μοσχάτο αυτό που διαμηνύουν προς τον Πάνο Καμμένο είναι να δείξει εμπράκτως αν διαφωνεί με τη σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ αρνούμενος να δώσει την έγκρισή του ως υπουργός Άμυνας για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

«Είναι αδιανόητο ο Αλέξης Τσίπρας να βάλει ακόμα και τη μονογραφή του σε οποιαδήποτε διεθνή συμφωνία που θα δεσμεύει τη χώρα μας χωρίς να έχει αποδείξει αυτό που το Σύνταγμα επιτάσσει. Ότι δηλαδή η κυβέρνηση μπορεί να συνάπτει συμφωνίες εφόσον διαθέτει κοινοβουλευτική νομιμοποίηση, άρα κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ουδέποτε στο παρελθόν κυβερνητικός εταίρος συνέβη να αρνείται εκ προοιμίου οποιαδήποτε συμφωνία φέρνει ο πρωθυπουργός» σημειώνουν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη τονίζοντας ότι η ΝΔ δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να δεσμεύσει εκ προοιμίου τη χώρα χωρίς να έχει στη βουλή το συνταγματικά αυτονόητο, όπως επισημαίνουν.

Μάλιστα ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 εκτίμησε ότι το Σκοπιανό μπορεί να προκαλέσει ακόμα και εκλογές ενώ ανέφερε ότι είναι στο τραπέζι των συζητήσεων στη ΝΔ το ενδεχόμενο πρότασης μομφής.

Στη ΝΔ μιλούν για «πολιτικό παράδοξο» από την πλευρά της κυβέρνησης τόσο για το Σκοπιανό όσο και για την οικονομία, καθώς όπως υποστηρίζουν η κυβέρνηση αξιώνει από τη ΝΔ να της υποδείξει τι θα έκανε εκείνη στη θέση της. «Η κυβέρνηση αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση» αναφέρει χαρακτηριστικά στέλεχος του επιτελείου του προέδρου της ΝΔ αναφέροντας ως επιπλέον παράδειγμα την κυβερνητική τακτική για την έξοδο στις αγορές και το ερώτημα που έχει απευθύνει το Μαξίμου προς την αξιωματική αντιπολίτευση για την προληπτική χρηματοπιστωτική γραμμή.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί σήμερα το μεσημέρι τους τομεάρχες και αναμένεται να σηκώσει τους τόνους κατά του πρωθυπουργού τον οποίο στοχοποιεί επιπλέον τόσο για τα θέματα ασφάλειας και βίας όσο και για τα εκπαιδευτικά ζητήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα