ΝΔ: Προέχει η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας

ΝΔ: Προέχει η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας
ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΑΓΑΜΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ πρ.ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ--Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΜΕΤΕΦΕΡΘΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗ ΟΛΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΑΣ -ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Σε πρώτο χρόνο, στο Μοσχάτο περιμένουν την ιατρική εξέλιξη και την πορεία των αστυνομικών ερευνών για το χτύπημα στο Λουκά Παπαδήμο και αποφεύγουν προς ώρας να το μετατρέψουν σε ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης

Η πρώτη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη μόλις έμαθε από τους συνεργάτες του την είδηση του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Λουκά Παπαδήμο ήταν να διακόψει τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του στον τρίτο όροφο της οδού Πειραιώς και να ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις. Στη συνέχεια προχώρησε σε μια μετρημένη και πολιτικά ψύχραιμη δήλωση όπου καταδίκαζε με «οργή»  την «άνανδρη τρομοκρατική επίθεση» και καλούσε κυβέρνηση και αστυνομικές αρχές να συλλάβουν τους «αδίστακτους τρομοκράτες» χαρακτηρίζοντάς τους «εχθρούς της πατρίδας και της δημοκρατίας».

Ακολούθως μετέβη μαζί με τον στενό του συνεργάτη και εκπρόσωπο τύπου Βασίλη Κικίλια στον Ευαγγελισμό όπου είχε εισαχθεί ο κ. Παπαδήμος και αφού ενημερώθηκε από τη διοικήτρια του νοσοκομείου και ολοκλήρωσε την 20λεπτη επίσκεψή του εκεί, το πολιτικό του μήνυμα εξερχόμενος του Ευαγγελισμού περιορίστηκε στο «να αποτελέσει για τη χώρα πρώτη πολιτική προτεραιότητα η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας».

Σε αντίθεση με αμφίσημες δηλώσεις και αντιδράσεις άλλων κομμάτων της «ευρωπαϊκής αντιπολίτευσης» που έσπευδαν να στοχοποιήσουν το «κράτος των Εξαρχείων»  ο κ. Μητσοτάκης ήταν εμφανές ότι απέφυγε στις πρώτες αντιδράσεις του να μετατρέψει το αποτρόπαιο δολοφονικό χτύπημα στο Λουκά Παπαδήμο σε ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση παρά την διαχρονική του κριτική προς το ΣΥΡΙΖΑ για θέματα «ασφάλειας», «τρομοκρατίας», «νόμου και τάξης».

Σύμφωνα με πληροφορίες από στενούς του συνεργάτες ο κ. Μητσοτάκης θα περιμένει τόσο τις επίσημες ιατρικές ανακοινώσεις για την πορεία της υγείας του κ. Παπαδήμου αλλά και την πορεία των αστυνομικών ερευνών προκειμένου να σχηματισθεί μια εικόνα που να μπορεί να δίνει ασφαλή συμπεράσματα και εκτιμήσεις για το χαρακτήρα, τα κίνητρα και το στόχο ή τους στόχους της συγκεκριμένης τρομοκρατικής ενέργειας, καθώς στη ΝΔ δεν παραβλέπουν το γεγονός ότι πρόκειται για χτύπημα σε πρώην πρωθυπουργό.

Κατά τις ίδιες πηγές δεν πρόκειται ο κ. Μητσοτάκης και μάλιστα εν θερμώ να μπει σε μια πολιτικού χαρακτήρα εκμετάλλευση του γεγονότος. Οι πολιτικές αντιπαραθέσεις με την κυβέρνηση γύρω από ζητήματα ασφάλειας είναι κάτι που μόνο σε επόμενο επίπεδο μπορεί να απασχολεί τη ΝΔ κατά τις ίδιες πληροφορίες και σε κάθε περίπτωση η εικόνα που σχηματίζει κανείς συνομιλώντας με συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, η παράμετρος αυτή δεν έχει μπει καν σε συζήτηση αυτή τη στιγμή υπό την έννοια, ότι το συγκεκριμένο γεγονός υπερβαίνει τις αντιπαραθέσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και στην ατζέντα περί ασφάλειας και εγκληματικότητας.

Σε ότι αφορά τους δύο πρώην πρωθυπουργούς και πρώην προέδρου της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τη διοικήτρια του νοσοκομείου προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία της υγείας του κ. Παπαδήμου και να ευχηθούν ταχεία ανάρρωση. Μάλιστα ο κ. Σαμαράς που βρίσκεται στην Πύλο επικοινώνησε στη συνέχεια με τον κ. Στουρνάρα καθώς ο κ. Παπαδήμος δέχτηκε το τρομοκρατικό χτύπημα αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον  διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα