ΝΔ: Σεβαστή η απόφαση του ΕΣΡ, σεβαστή και η προσφυγή των καναλαρχών στο ΣτΕ

ΝΔ: Σεβαστή η απόφαση του ΕΣΡ, σεβαστή και η προσφυγή των καναλαρχών στο ΣτΕ
Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πάνου Σόμπολου "Οι αστέρες του εγκληματικού Πανθέου όπως τους έζησα" από τις εκδόσεις Πατάκη την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. (EUROKINISSI/ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΡΗ) eurokinissi

Το ΕΣΡ είναι ανεξάρτητη αρχή και οι αποφάσεις του είναι σεβαστές όπως σεβαστά είναι και τα δικαιώματα άμυνας όλων είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Παππά στο Ραδιόφωνο 24/7

Με μια σολομώντεια διατύπωση σχολίασε ο Βασίλης Κικίλιας το κάλεσμα του υπουργού ψηφιακής πολιτικής Νίκου Παππά προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάρουν θέση για την προσφυγή των καναλαρχών στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Κληθείς να απαντήσει για τη θέση της ΝΔ σε ερώτηση του News 24/7 και του Ραδιοφώνου 24/7 ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε ότι «Έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση για την αδειοδότηση. Η πρόταση αυτή  περιλαμβάνει την πλήρη αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος» και πρόσθεσε «το ΕΣΡ είναι ανεξάρτητη αρχή. Οι αποφάσεις του και τα αποτελέσματα αυτών των αποφάσεων είναι σεβαστά όπως σεβαστά είναι και τα δικαιώματα άμυνας όλων».

Μάλιστα ο κ. Κικίλιας πέρασε στην αντεπίθεση τονίζοντας ότι «αντί να κάνει υποδείξεις ο αποτυχημένος υπουργός καναλάρχης, πρέπει να απολογηθεί για τον αντισυνταγματικό του νόμου που κατέπεσε. Για την οικτρή του αποτυχία δεν βλέπουμε να απολογείται. Αντίθετα η ρητορική του είναι επιθετική προς τους άλλους. Για την κυβέρνηση φταίνε πάντα οι άλλοι και ποτέ η ίδια η κυβέρνηση».

Παππάς: Η ΝΔ στηρίζει πλέον την πλειονότητα των άρθρων του νόμου

Με αφορμή δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την προσφυγή της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας και των τηλεοπτικών σταθμών ΣΚΑΪ και STAR, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε η Νέα Δημοκρατία δεν προκαλούν εντύπωση. Το αντίθετο. Είναι οι ίδιοι, μονότονοι και προβλέψιμοι. Στις αιτιάσεις πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει πρόταση για “πλήρη αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος” και ότι το “ΕΣΡ θα κρίνει” σχετικά, θα πρέπει να ενημερώσουμε τη Νέα Δημοκρατία πως η Ανεξάρτητη Αρχή έχει ήδη κρίνει.

Έχει γνωμοδοτήσει τόσο για τη δημοπράτηση επτά τηλεοπτικών αδειών όσο και για το ύψος της τιμής εκκίνησης, η οποία ανέρχεται στα 35 εκατ. ευρώ.

Στις αναφορές περί “αντισυνταγματικότητας” του νόμου 4339/2015, κάποιοι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί.

Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει πλέον την πλειονότητα των άρθρων του. Συγκεκριμένα έχει υπερψηφίσει τα άρθρα:

6 (Ασυμβίβαστες ιδιότητες και πόθεν έσχες υποψηφίων),

7 (Τεχνολογικός εξοπλισμός και κτηριακή υποδομή αδειοδοτημένων σταθμών),

8 (Περιεχόμενο εκπεμπόμενου προγράμματος),

9 (Απασχολούμενο προσωπικό),

10 (Οροι συμμετοχής),

13 (Διαδικασία δημοπρασίας),

14 (Οροι χορηγούμενων αδειών) και

15 (Λόγοι ανάκλησης αδειών). 

Το ερώτημα παραμένει: Η Νέα Δημοκρατία αποδέχεται τις επιταγές του Συντάγματος, τις αποφάσεις του ΣτΕ, την εφαρμογή του νόμου και των αποφάσεων του ΕΣΡ;

Δε ζητήσαμε από την ίδια να μας πει τί σέβεται και τί όχι.

Ζητάμε εκ νέου να μάθουμε εάν υποστηρίζει ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και να καταβληθεί τίμημα.

Απλά, καθαρά και ξάστερα. Και ας προσθέσει όσους χαρακτηρισμούς επιθυμεί»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα