ΝΔ: Στην κυβέρνηση η ευθύνη για τα κράχ των τραπεζικών μετοχών, στους πολίτες ο λογαριασμός  

ΝΔ: Στην κυβέρνηση η ευθύνη για τα κράχ των τραπεζικών μετοχών, στους πολίτες ο λογαριασμός  
Στιγμιότυπο από το Χρηματιστήριο την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015, όπου η συνεδρίαση ξεκίνησε με μεγάλες απώλειες στις τιμές των μετοχών στον απόηχο των χθεσινών άκαρπων διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών. Το αδιέξοδο που καταγράφεται στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές έχει επηρεάσει στο σύνολό τους και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Πολιτικές ευθύνες βλέπει η αξιωματική αντιπολίτευση και εξηγεί τι σημαίνει η συντριβή για την ανακεφαλαιοποίηση και άρα για την τσέπη των φορολογούμενων

Πολιτικές ευθύνες για την κυβέρνηση όσον αφορά στο «κράχ» των τραπεζικών μετοχών βλέπει η Νέα Δημοκρατία, αναδεικνύοντας το κόστος που θα έχει το περασμένο διήμερο για τους πολίτες.

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι εάν συνεχιστεί η πτώση των μετοχών των τραπεζών η επιβάρυνση για το δημόσιο και τους Έλληνες πολίτες θα είναι σημαντική. Το ελληνικό δημόσιο καταρχήν χάνει τις ελπίδες να πάρει πίσω, μέσω της διαδικασίας πώλησης μετοχών, έστω ένα αξιόλογο μέρος των 40 δις που είχε διαθέσει για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής  Σταθερότητας (οι εκτιμήσεις προέβλεπαν είσπραξη περίπου 16 δις).

Η Συγγρού τονίζει επίσης ότι αυξάνεται κατά πολύ από τα εκτιμώμενα 20 δις το κόστος της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών που συζητά σήμερα η κυβέρνηση με τους εταίρους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και αποδίδει την ευθύνη στην κυβερνητική πολιτική.

«Οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν και θα πληρώσουν πολύ ακριβά τα λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησης τους τελευταίους έξι μήνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Καραγκούνης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα