ΝΔ: Συνέδριο εκλογικής στρατηγικής

ΝΔ: Συνέδριο εκλογικής στρατηγικής
ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ) Eurokinissi

Ευκαιρία για να ξαναφέρει στο προσκήνιο το αίτημα των εκλογών και να αναθερμάνει το σύνθημα της πολιτικής αλλαγής αποτελεί για τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 11ο συνέδριο της ΝΔ

Μια ακόμα ευκαιρία να αναθερμάνει και να φέρει εκ νέου στο προσκήνιο τη διεκδίκηση των εκλογών υπό το σύνθημα της «πολιτικής αλλαγής» αποτελεί για τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 11ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ που θα γίνει στις 16-17 Δεκεμβρίου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήδη από τις πρώτες αυτές ημέρες της επίσημης έναρξης της προσυνεδριακής διαδικασίας έχει καταστήσει σαφές ότι δεν έχει καμία διάθεση να υπαναχωρήσει από την απόλυτη διαχωριστική γραμμή που έχει θέσει με την κυβέρνηση.

Μάλιστα χτες βράδυ κατά την παρέμβασή του στο Thessaloniki Summit 2017 του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας επέμεινε και χαρακτήρισε την πολιτική αλλαγή «απαραίτητη προϋπόθεση για μια γενναία φυγή προς τα εμπρός» και μιλώντας για την αναγκαιότητά της υποστήριξε ότι χρειάζεται «μια ισχυρή κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή και με ξεκάθαρη νομιμοποίηση να υλοποιήσει ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο». Μάλιστα εξέφρασε την άποψη ότι σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή με την παραμονή της παρούσας κυβέρνησης στην εξουσία «πολύ φοβάμαι ότι η ελληνική οικονομία θα σέρνεται και η όποια πρόοδος θα είναι αναιμική».

Αλλά και στις άμεσες επαφές του με πολίτες και ψηφοφόρους της ΝΔ όπως χτες στις Σέρρες ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος θεωρεί προϋπόθεση για ένα καλύτερο μέλλον την πολιτική αλλαγή λέγοντας ότι «με αυτή την κυβέρνηση αισιοδοξία δεν μπορεί να υπάρξει. Εμείς έχουμε ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για το πώς θα ανατάξουμε την οικονομία. Πως θα δημιουργήσουμε δουλειές. Πως θα φέρουμε επενδύσεις». Το ερώτημα που βάζουν από το Μοσχάτο είναι πως «η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που μπήκε σε κρίση και η μόνη που δεν βγήκε ακόμα» υπονοώντας ότι Κύπρος, Πορτογαλία και Ιρλανδία είναι σε καλύτερη μοίρα από την χώρα μας και προσθέτουν ότι «αυτό πρέπει να μας προβληματίσει». Κατά τα στελέχη της ΝΔ η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα εκφράζει το χτες και «η αναμέτρηση του χθες με το αύριο είναι αναπόφευκτη».

Άλλωστε για να εκφράσει αυτή τη στρατηγική είναι διατυπωμένο και το κεντρικό σύνθημα του 11ου συνεδρίου αρχών και θέσεων της ΝΔ, το οποίο σύνθημα «οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα» είναι και αυτό υπό τη σκέπη του οποίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το πρόγραμμά του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον περασμένο μήνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα