ΝΔ: Βουβό το προεκλογικό κλίμα

ΝΔ: Βουβό το προεκλογικό κλίμα
Ευρωκίνηση

Παραμένει η εκκρεμότητα με την υπογραφή της σύμβασης με τη Vodafone. Τι σηματοδοτεί η δήλωση του Άδωνι για κύκλους που θέλουν να επιβάλλουν αρχηγό στη ΝΔ

Μένουν λιγότερο από δύο εβδομάδες για να στηθούν οι κάλπες της 20ης Δεκεμβρίου που θα αναδείξουν το νέο πρόεδρο της ΝΔ και παρόλα αυτά, με τεράστια δυσκολία μπορεί να διακρίνει κανείς κλίμα εσωκομματικών εκλογών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πριν από κάλπες. Αντίθετα, κάθε μέρα που περνάει προστίθεται και ένα νέο επεισόδιο που δημιουργεί προϋποθέσεις αμφισβήτησης και υπονόμευσης του αδιάβλητου της προεκλογικής διαδικασίας που υποσκάπτει την ήδη εύθραυστη ενότητα της ΝΔ.

Με την υπογραφή της σύμβασης με τη Vodafone που θα αναλάβει την τεχνική υποστήριξη των εκλογών να εκκρεμεί ακόμα και να μετατίθεται εκ νέου για σήμερα, έρχονται να αθροιστούν και οι διαμάχες των αντίπαλων στρατοπέδων για την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων και κατά προέκταση για το αδιάβλητο της γαλάζιας προεκλογικής κούρσας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πήγε ένα βήμα παραπέρα από τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Βαγγέλη Μεϊμαράκη κάνοντας λόγο για «διάφορους κύκλους που θέλουν να επιβάλλουν αρχηγό στη ΝΔ» με στόχο τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που φέρνουν πρώτο τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Το αξιοσημείωτο στην χτεσινή παρέμβαση του κ. Γεωργιάδη είναι ότι για πρώτη φορά με έμμεσο έστω τρόπο τίθεται εν αμφιβόλω η εγκυρότητα της ακολουθούμενης προεκλογικής διαδικασίας χωρίς οι όποιες ενστάσεις να στηρίζονται σε τεχνικούς λόγους όπως η ικανότητα της εταιρείας να υποστηρίξει μηχανογραφικά την εκλογική διαδικασία.

Η όλη κατάσταση πάντως στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει θορυβήσει πολλούς ως προς το βουβό εσωκομματικό κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες μέρες σε ότι αφορά το προσκήνιο.

Ορισμένα στελέχη της ΝΔ προβληματίζονται έντονα για το τι μέλει γενέσθαι και μάλιστα κάνουν και δεύτερες σκέψεις ξαναφέρνοντας στο νου τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη την Παρασκευή, ο οποίος όταν ρωτήθηκε αν έχουν βάση σενάρια για απόσυρσή του από την κούρσα της εκλογής απάντησε ότι αυτό αφορά όλους τους υποψηφίους. Ο ίδιος πάντως σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες του δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα είναι υποψήφιος «μέχρι τέλους».

Σε κάθε περίπτωση πάντως στη ΝΔ έχει προστεθεί ένα ακόμα πρόβλημα που δημιουργεί έντονες ανησυχίες για την έκβαση της εκλογικής μάχης και αυτό αφορά το γεγονός ότι το προηγούμενο φιάσκο μπορεί να επιδράσει αρνητικά ως προς την προσέλευση των ψηφοφόρων της ΝΔ στις γαλάζιες κάλπες.

Σ’ αυτή την περίπτωση ακόμα και να εκλέξει νέο πρόεδρο η ΝΔ τα προβλήματα στρατηγικής, των δεσμών με την κοινωνία και η ισχυροποίηση του κόμματος ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα εξαφανιστούν μεμιάς. Άλλωστε το θέμα το έθεσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του τονίζοντας ότι αν δεν υπάρχει ικανοποιητική προσέλευση στις εσωκομματικές εκλογές τότε αυτό θα το αξιοποιήσει η κυβέρνηση προκειμένου να πει ότι η κοινωνία γυρίζει τις πλάτες της στην ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα