Νέα Δημοκρατία: Μετ’ εμποδίων ανοίγουν σήμερα οι κάλπες της προεδρικής εκλογής

Νέα Δημοκρατία: Μετ’ εμποδίων ανοίγουν σήμερα οι κάλπες της προεδρικής εκλογής
Πρωτιά για τη Νέα Δημοκρατία

Αγώνας δρόμου ως αργά χτες τη νύχτα από τα αρμόδια στελέχη για να επιλυθούν ανοιχτά τεχνικά, διαδικαστικά και οργανωτικά ζητήματα. Ανησυχίες για την ομαλή εξέλιξη της σημερινής εκλογικής διαδικασίας. Τα μηνύματα των υποψηφίων προέδρων της ΝΔ στην αυλαία της προεκλογικής τους εκστρατείας

Μέχρι αργά χτες το βράδυ συνεχίζονταν οι διαβουλεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των υποψηφίων προέδρων της ΝΔ και των μελών της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για να επιλυθούν σωρεία προβλημάτων που μέχρι το παρά πέντε του ανοίγματος της κάλπης παρέμεναν άλυτα.

Οι φόβοι επανάληψης φαινομένων του 2009 όπου για κάμποσες ώρες είχε πέσει το online σύστημα ελέγχου της διαδικασίας έχουν επανέλθει και δύσκολα βρίσκει κανείς στέλεχος της ΝΔ που να βάζει το χέρι του στη φωτιά και να διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξουν απρόβλεπτες εξελίξεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανοιχτά παραμένουν οργανωτικά και διαδικαστικά ζητήματα όπως η στελέχωση των νομαρχιακών εφορευτικών επιτροπών καθώς αναζητούνταν μέχρι την τελευταία στιγμή αντικαταστάτες τοπικών στελεχών που είχαν εκφραστεί υπέρ κάποιου εκ των τεσσάρων υποψηφίων. Παράλληλα μεγάλος μπελάς παραμένει η τεχνική υποστήριξη της παρακολούθησης και του ελέγχου της ψηφοφορίας με τον online σύστημα προκειμένου να διαφυλαχθεί το αδιάβλητο της διαδικασίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν έχουν παραδοθεί και εγκατασταθεί όλα τα τερματικά και όχι μόνο.

Τα σύννεφα στη Συγγρού μαζεύτηκαν από νωρίς χτες το πρωί όταν εκτάκτως συγκλήθηκε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. Ωστόσο το μεσημέρι σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωσή της αναφερόταν ρητά ότι είχε ολοκληρωθεί επιτυχώς η προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας και δινόταν η αίσθηση όταν ήταν όλα έτοιμα για να ανοίξουν οι κάλπες το πρωί και να κυλήσει ομαλά ο πρώτος γύρος της εκλογής νέου προέδρου της ΝΔ.

Ωστόσο αργά το απόγευμα με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο Αλέκος Κόκκαλης μέλος της ΚΕΦΕ εξέφραζε την ανησυχία του ότι «λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η διαδικασία διαπιστώνω με αγωνία, ότι υπάρχουν ουσιώδη προβλήματα, υπάρχουν ενδείξεις ότι το σύστημα, ο εξοπλισμός και το έμψυχο δυναμικό ίσως να μην είναι επαρκή για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν, ενώ εγκύκλιοι και οδηγίες προς τους εμπλεκόμενους είναι αντικρουόμενες και δυσνόητες». Μάλιστα ο κ. Κόκκαλης κατέληγε ως εξής: «θέλω να καταστήσω σαφές ότι υπεύθυνοι για τη διαδικασία εκλογής Αρχηγού της ΝΔ, είναι ο Γραμματέας της ΝΔ και Πρόεδρος της ΚΕΦΕ, η Γενική Δ/νση του Κόμματος, η Γραμματεία Οργανωτικού και η Διεύθυνση Πληροφορικής με την φιλότιμη προσπάθεια τους να κριθεί στο τέλος της αυριανής μέρας ως επαρκής ή όχι».

Πάντως οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος στην αυλαία της προεκλογικής τους εκστρατείας απήύθυναν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής των μελών και των φίλων της ΝΔ.  Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από την Κρήτη κάλεσε όλους τους Νεοδημοκράτες να στείλουν με την ψήφο τους μήνυμα ενότητας της παράταξης που θα την κάνει «δυνατή να γυρίσει σελίδα και να είναι η αντίρροπη δύναμη που θα κρατήσει την ισορροπία στη Δημοκρατία της Ελλάδας». Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την εκτίμησή του ότι θα είναι στο δεύτερο γύρο και ξεκαθάρισε ότι με τον ίδιο αρχηγό της ΝΔ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να συμπράξει ποτέ σε συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε ψήφο ανανέωσης της ΝΔ και τη «δύναμη για να αλλάξουμε τη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα», ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας κάλεσε σε αθρόα προσέλευση στις κάλπες τους Νεοδημοκράτες, τους πολίτες που πιστεύουν στην ιδεολογία της ΝΔ και τους νέους και ζήτησε ψήφο αλλαγής σελίδας της ΝΔ που θα αφήσει πίσω της τα λάθη του παρελθόντος.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα ψηφίσει στο εκλογικό τμήμα του συνεδριακού κέντρου «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη στις 9:30 το πρωί. Στις 9 το πρωί στο τμήμα του εκθεσιακού κέντρου στο Περιστέρι θα ψηφίσει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 10:30 του τμήμα του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου στην Κηφισιά. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναμένεται να επιστρέψει σήμερα από την Κρήτη και να ψηφίσει το μεσημέρι στην Αθήνα. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα