Νέα Δημοκρατία: Οι δύο όψεις της μάχης για την εκλογή προέδρου

Νέα Δημοκρατία: Οι δύο όψεις της μάχης για την εκλογή προέδρου

Η αντιπολιτευτική τακτική διχάζει τους υποψήφιους προέδρους της ΝΔ. Όσοι λένε όχι σε όλα ή ναι σε όλα δεν ακολουθούν το μεσαίο δρόμο απαντάει ο Μεϊμαράκης σε Άδωνι, Κυριάκο και Τζιτζικώστα. Συνεχίζεται η σπέκουλα στο παρασκήνιο

Με δύο πρόσωπα θα εμφανίζεται η ΝΔ μέχρι να κλείσει το θέμα της εκλογής νέου προέδρου του κόμματος. Στο προσκήνιο οι τέσσερις υποψήφιοι θα αντιπαρατίθεται για την αντιπολιτευτική γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και στο παρασκήνιο μεταξύ των υποστηρικτών τους θα μαίνεται ανελέητος ένας πόλεμος διασποράς φημών με στόχο την εκατέρωθεν εξουδετέρωση και υπονόμευση των εσωκομματικών αντιπάλων.

Στη σκληρή γραμμή κατά της κυβέρνησης κινούνται με διαφορετικές αποχρώσεις οι Απόστολος Τζιτζικώστας, Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Τζιτζικώστας μάλιστα εμφανίζεται ιδιαίτερα επικριτικός για την αντιπολιτευτική στάση της ΝΔ, με προφανή στόχο να επιρρίψει ευθύνες στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη που μέχρι πριν λίγες μέρες ασκούσε καθήκοντα μεταβατικού προέδρου, κάνοντας λόγο για «χλιαρή αντιπολίτευση» που επιτρέπει στον πρωθυπουργό να «παίζει μπάλα μόνος του» και υπόσχεται αν εκλεγεί πως η ΝΔ «δεν θα αφήνει να πέφτει τίποτα κάτω».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που είχε εμφανιστεί ως υπέρμαχος μιας κυβέρνησης χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό τις τελευταίες μέρες κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι χειρίζεται αλά καρτ και επικοινωνιακά το θέμα της εθνικής συνεννόησης με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν σήμερα οι προϋποθέσεις συναινέσεων. Πάντως ο κ. Μητσοτάκης διατηρεί την άποψη πως η ΝΔ δεν είναι έτοιμη να κυβερνήσει παρά το γεγονός πως προβλέπει ραγδαία φθορά της κυβέρνησης και συμμερίζεται την εκτίμηση ότι η χώρα είναι «ακυβέρνητο καράβι».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης που έχει προτάξει την μάχη των ιδεών κατά της Αριστεράς σημείωσε πως «η ΝΔ πρέπει να εκλέξει όσο γίνεται πιο γρήγορα τον αρχηγό της γιατί χρειάζεται πλέον εναλλακτική πρόταση στον Αλέξη Τσίπρα» και έκανε λόγο για την ανάγκη μιας ισχυρής ΝΔ που θα πάρει τη χώρα από τα «συντρίμμια του Τσίπρα» και θα την οδηγήσει με ασφάλεια στον πυρήνα της Ευρώπης.

Από την άλλη μεριά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ξεκαθαρίζει πως δεν τίθεται από μεριάς του θέμα συνεργασίας ή στήριξης της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με ψήφιση νομοσχεδίων ή συμμετοχή της ΝΔ σε οικουμενική κυβέρνηση, απαντά όμως στους εσωκομματικούς του αντιπάλους ότι «είμαστε στην κεντροδεξιά, όποιος λέει να μη συνεργαστούμε σε τίποτα ή όποιος λέει να συνεργαστούμε σε όλα δεν ακολουθεί το μεσαίο δρόμο».

Η παρέμβαση αυτή του κ. Μεϊμαράκη έρχεται αμέσως μετά την νέα εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο οποίος έκανε λόγο για προσωρινή ανακοπή του κυβερνητικού του έργου. από το ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο αυτή είναι η φανερή όψη του προεκλογικού αγώνα μεταξύ των υποψηφίων προέδρων της ΝΔ. Η άλλη όψη αυτού του σκηνικού βρίθει από σκέκουλα, διαψεύσεις και καταγγελίες για αθέμιτες πρακτικές σε όλα τα επίπεδα. Οι ψίθυροι του παρασκηνίου κάνουν λόγο ακόμα και για εξαγορά ψηφοφόρων.

Μετά τις καταγγελίες για τις δημοσκοπήσεις και τις αποσύρσεις υποψηφιοτήτων, σειρά είχε ο καραμανλικός πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης που υποχρεώθηκε να απαντήσει σε δημοσιεύματα που τον έφερναν να αποστασιοποιείται από την υποστήριξη του κ. Μεϊμαράκη. «Μόλις γύρισα από περιοδεία στην Πελοπόννησο για τη στήριξη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και βλέπω προβοκατόρικα παραπολιτικά σχόλια. Ο πανικός φαίνεται. Το γαρ πολύ της θλίψεως, γεννά παραφροσύνη», ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα