Νέα Δημοκρατία: Παραιτήθηκε από Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο Γεωργιάδης. Δεν αφήνει την Περιφέρεια ο Τζιτζικώστας

Νέα Δημοκρατία: Παραιτήθηκε από Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο Γεωργιάδης. Δεν αφήνει την Περιφέρεια ο Τζιτζικώστας
ΑΘΗΝΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Κ.Ο. ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ 4 ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Phasma

Καταιγιστικές εξελίξεις μετά το φιάσκο των εκλογών στη ΝΔ. Παραιτήθηκε από Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο Άδωνις Γεωργιάδης. Εμμένει στην απόφασή του να μην αφήσει τη θέση του ο Απόστολος Τζιτζικώστας (Vids)

Την παραίτησή του από τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μία ημέρα μετά το “ναυάγιο” των εκλογών του κόμματος και κατόπιν σχετικής παρότρυνσης του μεταβατικού προέδρου και συνυποψηφίου του για την προεδρία, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος ζήτησε από Τζιτζικώστα, Μητσοτάκη και Γεωργιάδη να αφήσουν τα “πόστα” τους.

Στο κείμενο της επιστολής του, προς τον Γενικό Γραμματέα της  Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει:

“Αγαπητέ Γιάννη,

Κατόπιν της παραιτήσεως του μεταβατικού Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη από τη θέση του με σκοπό την ομαλοποίηση της εσωκομματικής μας διαδικασίας, σου δηλώνω ότι παραιτούμαι από Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας από εδώ και στο εξής”.

Νωρίτερα, ο κ. Μεϊμαράκης σε δηλώσεις του από τα γραφεία της Συγγρού, επέρριψε ευθύνες για το φιάσκο της εκλογικής διαδικασίας στο σύστημα Σαμαρά, ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά πάντων, όσοι και γνώριζαν την εταιρεία που είχε αναλάβει τη διαδικασία και είχαν συνεργαστεί μαζί της. Ειδικά, ως προς αυτό, αναφέρθηκε ξεκάθαρα στον “νεοεισαχθέντα” όπως είπε, Μάκη Βορίδη.

Αναφέρθηκε μάλιστα στις κυρίες Γιαννάκου και Μπενάκη και τους κυρίους Γιάννη Βαρβιτσιώτη και Δημήτρη Σιούφα, που θα μπορούσαν, ένας εκ των οποίων θα μπορούσε να αναλάβει στη θέση του, ως μεταβατικού προέδρου, για να φτάσει το κόμμα στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία.

Οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη:

Δεν παραιτείται ο Τζιτζικώστας – Ζητά εκλογές αυτήν την Κυριακή

Πάντως, στην άρνησή του να παραιτηθεί από Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εμμένει ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σε δηλώσεις του στον ANT1, νωρίτερα τη Δευτέρα, ο κ. Τζιτζικώστας  χαρακτήρισε “τραγικό” αυτό που έγινε την Κυριακή, λέγοντας πως “απογοητεύτηκαν οι ήδη πληγωμένοι Νεοδημοκράτες”, ενώ επέρριψε ευθύνες στην ΚΕΦΕ και τον πρόεδρό της.

“Έχουν περάσει 24 ώρες και δεν έχουμε ακούσει έναν, να αναλάβει τις ευθύνες. Πού είναι ο μεταβατικός πρόεδρος; Αυτά τα περί ματαίωσης, να τα ξεχάσουν. Αυτήν την Κυριακή θέλω εκλογές. Ποιοι φοβούνται την κάλπη; Ο κόσμος έχει άποψη πλέον”, δήλωσε.

Όσον αφορά στο θέμα της παραίτησής του, συνεργάτες του Περιφερειάρχη αναφέρουν, ότι αυτό που ζητάει ο κ. Μεϊμαράκης είναι προσχηματικό και πως “η Περιφέρεια δεν έχει καμία σχέση με τις εσωκομματικές εκλογές και το φιάσκο που έγινε”.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν, ο μεταβατικός πρόεδρος “σύρθηκε” στην παραίτηση, μετά το φιάσκο και τις ευθύνες που του καταλογίζει και ο κόσμος και η ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως ο κ. Τζιτζικώστας δεν ζήτησε την παραίτησή του στη μεταβατική περίοδο, τη ζητά όμως τώρα, γιατί έχει πολιτικές ευθύνες. Όπως ξεκαθαρίζουν, δεν τίθεται κανένα θέμα παραίτησης Τζιτζικώστα, γιατί η θέση του στην Περιφέρεια δεν είναι κομματική και ο ίδιος είναι εκλεγμένος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα